Manifest

El 'Manifest per una nova cultura digital' té un càracter viu i dinàmic

news-iconNotícia > Informàtic

10 idees per a una nova cultura digital

Amb motiu del Dia d'Internet, celebrat el 17 de maig, s'ha presentat el 'Manifest per a una nova cultura digital', que posa en relleu el potencial de l'educació digital per aconseguir una societat millor.

Foto de grup de la presentació del decàleg

news-iconNotícia > Comunitari

Somescola presenta un nou manifest a favor del model educatiu català

La plataforma d'entitats fa una crida a la comunitat educativa i a la societat en general per seguir posant en valor l’èxit de l’escola catalana, consolidant, protegint i millorant el seu model educatiu.

Consell de l’Associacionisme Cultural

news-iconNotícia > Cultural

L'Associacionisme Cultural, a favor de l'autogovern i el referèndum

Les 32 federacions de cultura popular catalanes que conformen el Consell de l’Associacionisme Cultural redacten un manifest per l’1-O.

Lectura del Manifest a la Jamborinada per part dels infants i joves

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest creat per infants i joves a la Jamborinada per canviar el món

Els infants i joves són el motor de canvi i qui cada dia, a través de l'escoltisme i el guiatge, fan accions per deixar el món millor de com l'han trobat.

news-iconNotícia > Internacional

“Per a què no es morin de fred”, una crida per la dignitat de les persones refugiades

El manifest reclama als estats una ràpida actuació per fer front a les extremes condicions en els camps, emparant-se en el Mecanisme comunitari de Protecció Civil.

Lectura del manifest davant del Parlament de Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

Les entitats demanen complir amb més celeritat les mesures del ple d’emergència social

Entre les seves demandes es troben incrementar els ingressos públics i fixar en els pressupostos 2017 amb més claredat les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent.

Reunió de les quatre portaveus de Pobresa Zero-Justícia Global amb la presidenta del Parlament,Carme Forcadell / Font: PobresaZero-Justícia Global

news-iconNotícia > Social

Les entitats presenten les seves preocupacions sobre els ingressos públics per disminuir les desigualtats socials

La Plataforma Pobresa Zero-Justícia Global han presentat el manifest “12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten”.

Vídeo de la campanya. Font: Youtube

news-iconNotícia > Internacional

Jo Sóc Terra d’Acollida, la campanya pels refugiats

Amb un manfiest i la recollida de signatures, Hospitalitat.cat ha engegat una iniciativa de sensibilització per reclamar a les institucions europees garantir el dret i la dignitat de les persones que busquen asil.

Habitació d'un hospital. Autor: Fotos GOVBA a Flickr

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest de la Comissió en defensa de sanitat pública de la Favb

Les associacions veïnals de Barcelona plantegen en el document alguns punts per millorar el sistema sanitari públic.

Logotip d'aquesta inciativa

news-iconNotícia > Social

Continuen les adhesions al manifest "Catalunya, terra d'acollida"

Els seus impulsors han publicat un primer llistat de les persones que ja l'han signat i espera que tingui més adhesions.

Logotip de S.O.S. Racisme

news-iconNotícia > Social

S.O.S. Racisme signa el manifest “La societat civil de Catalunya, per la dignitat”

L'organització dóna el seu suport a una iniciativa que es posiciona en contra de l'intent d'apropiació d'un nom que representa el conjunt d’entitats de Catalunya per part de l'organització Societat Civil Catalana.

Logo Pobresa Zero. Font: Wordpress

news-iconNotícia > Internacional

Milers d'organitzacions catalanes s'organitzen en motiu del Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa

Amb un manifest al Parc de la Ciutadella, la plataforma Pobresa Zero vol marcar les línies per desplegar polítiques redistributives que ajudin a reduir les desigualtats socials.

Logotip de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire

news-iconNotícia > Ambiental

24 propostes per reduir la contaminació atmosfèrica

Diverses entitats i col·lectius socials han creat la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, amb l'objectiu de "coordinar accions i propostes per fer efectiu el dret a respirar un aire net".

Parlament Europeu

news-iconNotícia > Internacional

El Parlament Europeu ha creat l’intergrup pels drets de la infància

“El parlament Europeu necessita un organisme formal amb responsabilitat pels nens ja que cap comitè té aquesta responsabilitat” - Caterina Chinnici co-presidenta de l’intergrup pels drets dels infants.

Aliments (Font: Flickr.com)

news-iconNotícia > Ambiental

L'Any Europeu de lluita contra el Malbaratament Alimentari que no va ser!

La CE no va arribar a declarar el 2014 com l'Any Europeu per fer front al desaprofitament d'aliments. Però per sort hi ha molta gent que hi segueix treballant. Quins reptes i compromisos suposa per als estats membres i les seves institucions i entitats?

news-iconNotícia > Social

Manifest en Defensa d’una Política Pública Catalana de Cooperació

Les diferents federacions catalanes d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament redacten un manifest on demanen la defensa d’una Política Pública Catalana de Cooperació per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.

Treballant la cartografia a l'escola: flickr.com/photos/lafundicio/439830574 (C)

news-iconNotícia > Social

Manifest en defensa de l'escola inclusiva

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s'adhereix al manifest per l'escola inclusiva i demana al Departament d'Ensenyament que mantingui els recursos i serveis que s'han aplicat fins ara per garantir una educació de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials.

Imatge de Mar Saez Misión Al Pueblo Desierto

news-iconNotícia > Comunitari

La primera Llei d’Associacions fa 125 anys

L’any 1887 es va aprovar la primera llei d’associacions emmarcada en la Constitució de 1876. 125 anys després un conjunt d’associacions i organitzacions celebren aquesta efemèride amb una campanya a les xarxes socials: #associacionisme125.

news-iconNotícia > Jurídic

Més de 250 entitats es mobilitzen contra l'Eurovegas

El passat 17 de juny la “Plataforma Aturem Eurovegas, Salvem el Delta del Llobregat” va convocar una concentració a la Plaça Sant Jaume amb la finalitat de demostrar el seu rebuig contra aquest projecte. Hi van participar més de 250 entitats.

Assemblea General de Socis de la FAC, autor: Toni Galitó

news-iconNotícia > Comunitari

El Manifest dels Ateneus clama per una Catalunya forta

La Federació d’Ateneus de Catalunya reivindica en aquest document l’aposta que, des dels ateneus i entitats culturals catalanes, s’està fent per la cultura associativa de base, vertebradora del país i de la llengua.

Logotip e-Skills Week 2012

news-iconNotícia > Internacional

Competències digitals per a l'ocupació dels joves

Quines habilitats digitals s'haurien de promoure a Europa per tal que els i les joves puguin accedir als llocs de treball del futur? La Setmana Europea de les Competències Digitals 2012 (e-Skills Week 2012), que es desenvolupa del 26 al 30 de març, vol fomentar el debat al voltant d'aquesta pregunta i entre tots i totes establir prioritats.

Pla d'equipaments municipals

news-iconNotícia > Jurídic

Rebuig social al procés de privatització d'equipaments de l'Ajuntament de Barcelona

Un conjunt de divuit entitats de Barcelona, totes sense ànim de lucre, han dirigit un manifest a l’Ajuntament de Barcelona per expressar el seu rebuig al procés de privatització d’equipaments municipals que promou l’equip de govern.

Imatge de Poyatos al XIV Congrés del Voluntariat

news-iconNotícia > Econòmic

La Plataforma del Voluntariat reclama una Llei sobre el Tercer Sector

El president de la plataforma alerta també que els impagaments de les Comunitats Autònomes estan posant en perill a les ONG d'acció social i el treball de milers de voluntaris.

news-iconNotícia > Internacional

Les mobilitzacions civils d'arreu són les protagonistes del cicle de cinema del CJB

Durant l'estiu proliferen les propostes de cicles de cinema a la fresca. El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) se suma a aquesta tendència, però amb un plantejament diferent: agafa com a eix les mobilitzacions i els drets civils i projecta pel·lícules i documentals triats per diverses entitats.

news-iconNotícia > Comunitari

Sense papers cinc anys després

"Cinc anys d'escarni: ja n'hi ha prou!". Aquest és el titol del Manifest que es presentarà el pròxim 14 de juliol per reivindicar novament el retorn dels papers de Salamanca. La Comissió de la Dignitat acusa al govern espanyol de passivitat per complir la sentència favorable al retorn i amenaça amb recòrrer a instàncies internacionals.

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest per reivindicar el paper dels joves en la política

A falta d'una setmana per les eleccions municipals a Catalunya, el Consell Nacional de Joventut (CNJC) publica un manifest per fer una crida a tots els joves del país perquè el diumenge 22 de maig “exerceixin la seva condició de ciutadans i decideixin quin govern volen per l’ajuntament del seu municipi”.


news-iconNotícia > Comunitari

Contra la crisi, + Reconeixement, + Finançament i + Espais

Amb aquest lema les federacions d'associacionisme educatiu de Barcelona donen a conèixer un manifest per reivindicar un major reconeixement i finançament per la seva tasca social. Aquestes entitats, que agrupen esplais, escoltes i d'altres centres educatius i juvenils, reclamen a l'administració que es mulli per que puguin continuar amb la seva tasca.

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest per un millor associacionisme educatiu a BCN

Les associacions educatives de Barcelona han elaborat un manifest per a reclamar més reconeixement, més finançament i millors espais.

news-iconNotícia > Projectes

En defensa de la salut mental: seguim avançant, no tornem enrere!

FECAFAMM (Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental) i ADEMM-Usuaris de salut mental de Catalunya impulsen una plataforma i un manifest per evidenciar la preocupació del sector davant les possibles reduccions dels programes i serveis en l’àmbit de la salut i dels serveis socials.

news-iconNotícia > Internacional

Manifest 'Sortim de la crisi reduint la despesa militar'

Amb motiu del Dia d'Acció Global sobre la despesa militar, la Fundació per la Pau, Justícia i Pau i altres entitats, amb força adhesions, impulsen un manifest, “Sortim de la crisi reduint la despesa militar”.

news-iconNotícia > Comunitari

Per unes eleccions municipals sense discursos xenòfobs

La Federació d'Associacions de SOS Racisme de l'Estat espanyol ha publicat un manifest contra l'ús demagògic i populista de la immigració davant les properes eleccions municipals. Personalitats de diferents àmbits ja l'han signat. T'hi vols adherir?

news-iconNotícia > General

Finalitzen dos dies sumant valors i construïnt futur

Després de dues conferències plenàries, vuit col·loquis, 30 taules temàtiques amb més de 90 ponents i més de 1.700 assistents, el III Congrés del Tercer Sector Social arriba a la seva fi.­­

news-iconNotícia > Comunitari

I tu a què dius prou? Participa a la campanya de SOS Racisme "Diguem prou!"

SOS Racisme et convida a formar part del mural interactiu que està creant amb les reivindicacions de la ciutadania i a participar a l'acte que tindrà lloc dissabte 19 de març en defensa de la democràcia i contra el racisme i la xenofòbia.

news-iconNotícia > Comunitari

SOS Racisme enceta la campanya "Diguem prou!"

SOS Racisme ha posat en marxa una campanya per denunciar l'increment del racisme i demostrar que la ciutadania i el teixit associatiu aposten per una societat justa i inclusiva. Hi vols aportar el teu granet de sorra? Pots signar el manifest i fer-ne difusió, col·laborar en l'organització de l'acte públic que tindrà lloc el 19 de març i molt més!

news-iconNotícia > Social

75 representants d'immigrants, en defensa de la immersió lingüística

Els signants del manifest s’oposen a les sentències del Tribunal Suprem i insten les institucions catalanes a mantenir “l’aplicació del sistema d’immersió lingüística a totes les escoles de Catalunya”.

news-iconNotícia > Social

Manifest del Dia Internacional del Voluntariat

Demanem el reconeixement de l'acció voluntària com a agent de canvi social de cara al proper 2011, Any Europeu de Voluntariat. I l'impuls de campanyes de sensibilització i fomentar el compromís amb la societat per part de tots els ciutadans. Així ho hem manifestat totes les federacions i entitats de voluntariat del Dia Internacional del Voluntariat, el passat 5 de desembre.

news-iconNotícia > Comunitari

La mort d'un jove sacseja el Raval de Barcelona

Les entitats del cèntric barri del Raval de Barcelona han iniciat una mobilització davant la mort del noi de 16 anys, denunciant la negligència dels serveis mèdics i la manipulació mediàtica.

news-iconNotícia > Ambiental

Prop de 400 entitats ambientals reclamen un gir en la planificació de les infraestructures viàries

A les entitats ambientals catalanes s'hi han afegit acadèmics, professionals i 6 catedràtics. Tots ells subscriuen el manifest "La crisi de les infraestructures" en el que demanen al nou govern assumir la revisió del Pla Territorial General de Catalunya.