Manifest

Lectura del Manifest a la Jamborinada per part dels infants i joves

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest creat per infants i joves a la Jamborinada per canviar el món

Els infants i joves són el motor de canvi i qui cada dia, a través de l'escoltisme i el guiatge, fan accions per deixar el món millor de com l'han trobat.

news-iconNotícia > Internacional

“Per a què no es morin de fred”, una crida per la dignitat de les persones refugiades

El manifest reclama als estats una ràpida actuació per fer front a les extremes condicions en els camps, emparant-se en el Mecanisme comunitari de Protecció Civil.

Lectura del manifest davant del Parlament de Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

Les entitats demanen complir amb més celeritat les mesures del ple d’emergència social

Entre les seves demandes es troben incrementar els ingressos públics i fixar en els pressupostos 2017 amb més claredat les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent.

Reunió de les quatre portaveus de Pobresa Zero-Justícia Global amb la presidenta del Parlament,Carme Forcadell / Font: PobresaZero-Justícia Global

news-iconNotícia > Social

Les entitats presenten les seves preocupacions sobre els ingressos públics per disminuir les desigualtats socials

La Plataforma Pobresa Zero-Justícia Global han presentat el manifest “12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten”.

Vídeo de la campanya. Font: Youtube

news-iconNotícia > Internacional

Jo Sóc Terra d’Acollida, la campanya pels refugiats

Amb un manfiest i la recollida de signatures, Hospitalitat.cat ha engegat una iniciativa de sensibilització per reclamar a les institucions europees garantir el dret i la dignitat de les persones que busquen asil.

Habitació d'un hospital. Autor: Fotos GOVBA a Flickr

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest de la Comissió en defensa de sanitat pública de la Favb

Les associacions veïnals de Barcelona plantegen en el document alguns punts per millorar el sistema sanitari públic.

Logotip d'aquesta inciativa

news-iconNotícia > Social

Continuen les adhesions al manifest "Catalunya, terra d'acollida"

Els seus impulsors han publicat un primer llistat de les persones que ja l'han signat i espera que tingui més adhesions.

Logotip de S.O.S. Racisme

news-iconNotícia > Social

S.O.S. Racisme signa el manifest “La societat civil de Catalunya, per la dignitat”

L'organització dóna el seu suport a una iniciativa que es posiciona en contra de l'intent d'apropiació d'un nom que representa el conjunt d’entitats de Catalunya per part de l'organització Societat Civil Catalana.

Logo Pobresa Zero. Font: Wordpress

news-iconNotícia > Internacional

Milers d'organitzacions catalanes s'organitzen en motiu del Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa

Amb un manifest al Parc de la Ciutadella, la plataforma Pobresa Zero vol marcar les línies per desplegar polítiques redistributives que ajudin a reduir les desigualtats socials.

Logotip de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire

news-iconNotícia > Ambiental

24 propostes per reduir la contaminació atmosfèrica

Diverses entitats i col·lectius socials han creat la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, amb l'objectiu de "coordinar accions i propostes per fer efectiu el dret a respirar un aire net".

news-iconNotícia > Social

Manifest en Defensa d’una Política Pública Catalana de Cooperació

Les diferents federacions catalanes d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament redacten un manifest on demanen la defensa d’una Política Pública Catalana de Cooperació per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.

Treballant la cartografia a l'escola: flickr.com/photos/lafundicio/439830574 (C)

news-iconNotícia > Social

Manifest en defensa de l'escola inclusiva

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s'adhereix al manifest per l'escola inclusiva i demana al Departament d'Ensenyament que mantingui els recursos i serveis que s'han aplicat fins ara per garantir una educació de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials.

Imatge de Mar Saez Misión Al Pueblo Desierto

news-iconNotícia > Comunitari

La primera Llei d’Associacions fa 125 anys

L’any 1887 es va aprovar la primera llei d’associacions emmarcada en la Constitució de 1876. 125 anys després un conjunt d’associacions i organitzacions celebren aquesta efemèride amb una campanya a les xarxes socials: #associacionisme125.

Logotip e-Skills Week 2012

news-iconNotícia > Internacional

Competències digitals per a l'ocupació dels joves

Quines habilitats digitals s'haurien de promoure a Europa per tal que els i les joves puguin accedir als llocs de treball del futur? La Setmana Europea de les Competències Digitals 2012 (e-Skills Week 2012), que es desenvolupa del 26 al 30 de març, vol fomentar el debat al voltant d'aquesta pregunta i entre tots i totes establir prioritats.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Les mobilitzacions civils d'arreu són les protagonistes del cicle de cinema del CJB

Durant l'estiu proliferen les propostes de cicles de cinema a la fresca. El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) se suma a aquesta tendència, però amb un plantejament diferent: agafa com a eix les mobilitzacions i els drets civils i projecta pel·lícules i documentals triats per diverses entitats.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Sense papers cinc anys després

"Cinc anys d'escarni: ja n'hi ha prou!". Aquest és el titol del Manifest que es presentarà el pròxim 14 de juliol per reivindicar novament el retorn dels papers de Salamanca. La Comissió de la Dignitat acusa al govern espanyol de passivitat per complir la sentència favorable al retorn i amenaça amb recòrrer a instàncies internacionals.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest per reivindicar el paper dels joves en la política

A falta d'una setmana per les eleccions municipals a Catalunya, el Consell Nacional de Joventut (CNJC) publica un manifest per fer una crida a tots els joves del país perquè el diumenge 22 de maig “exerceixin la seva condició de ciutadans i decideixin quin govern volen per l’ajuntament del seu municipi”.


test image

news-iconNotícia > Comunitari

Contra la crisi, + Reconeixement, + Finançament i + Espais

Amb aquest lema les federacions d'associacionisme educatiu de Barcelona donen a conèixer un manifest per reivindicar un major reconeixement i finançament per la seva tasca social. Aquestes entitats, que agrupen esplais, escoltes i d'altres centres educatius i juvenils, reclamen a l'administració que es mulli per que puguin continuar amb la seva tasca.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Manifest per un millor associacionisme educatiu a BCN

Les associacions educatives de Barcelona han elaborat un manifest per a reclamar més reconeixement, més finançament i millors espais.

test image

news-iconNotícia > Projectes

En defensa de la salut mental: seguim avançant, no tornem enrere!

FECAFAMM (Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental) i ADEMM-Usuaris de salut mental de Catalunya impulsen una plataforma i un manifest per evidenciar la preocupació del sector davant les possibles reduccions dels programes i serveis en l’àmbit de la salut i dels serveis socials.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Manifest 'Sortim de la crisi reduint la despesa militar'

Amb motiu del Dia d'Acció Global sobre la despesa militar, la Fundació per la Pau, Justícia i Pau i altres entitats, amb força adhesions, impulsen un manifest, “Sortim de la crisi reduint la despesa militar”.
test image

news-iconNotícia > Comunitari

Per unes eleccions municipals sense discursos xenòfobs

La Federació d'Associacions de SOS Racisme de l'Estat espanyol ha publicat un manifest contra l'ús demagògic i populista de la immigració davant les properes eleccions municipals. Personalitats de diferents àmbits ja l'han signat. T'hi vols adherir?

test image

news-iconNotícia > General

Finalitzen dos dies sumant valors i construïnt futur

Després de dues conferències plenàries, vuit col·loquis, 30 taules temàtiques amb més de 90 ponents i més de 1.700 assistents, el III Congrés del Tercer Sector Social arriba a la seva fi.­­

test image

news-iconNotícia > Comunitari

I tu a què dius prou? Participa a la campanya de SOS Racisme "Diguem prou!"

SOS Racisme et convida a formar part del mural interactiu que està creant amb les reivindicacions de la ciutadania i a participar a l'acte que tindrà lloc dissabte 19 de març en defensa de la democràcia i contra el racisme i la xenofòbia.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

SOS Racisme enceta la campanya "Diguem prou!"

SOS Racisme ha posat en marxa una campanya per denunciar l'increment del racisme i demostrar que la ciutadania i el teixit associatiu aposten per una societat justa i inclusiva. Hi vols aportar el teu granet de sorra? Pots signar el manifest i fer-ne difusió, col·laborar en l'organització de l'acte públic que tindrà lloc el 19 de març i molt més!

test image

news-iconNotícia > Social

75 representants d'immigrants, en defensa de la immersió lingüística

Els signants del manifest s’oposen a les sentències del Tribunal Suprem i insten les institucions catalanes a mantenir “l’aplicació del sistema d’immersió lingüística a totes les escoles de Catalunya”.

test image

news-iconNotícia > Social

Manifest del Dia Internacional del Voluntariat

Demanem el reconeixement de l'acció voluntària com a agent de canvi social de cara al proper 2011, Any Europeu de Voluntariat. I l'impuls de campanyes de sensibilització i fomentar el compromís amb la societat per part de tots els ciutadans. Així ho hem manifestat totes les federacions i entitats de voluntariat del Dia Internacional del Voluntariat, el passat 5 de desembre.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

La mort d'un jove sacseja el Raval de Barcelona

Les entitats del cèntric barri del Raval de Barcelona han iniciat una mobilització davant la mort del noi de 16 anys, denunciant la negligència dels serveis mèdics i la manipulació mediàtica.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Prop de 400 entitats ambientals reclamen un gir en la planificació de les infraestructures viàries

A les entitats ambientals catalanes s'hi han afegit acadèmics, professionals i 6 catedràtics. Tots ells subscriuen el manifest "La crisi de les infraestructures" en el que demanen al nou govern assumir la revisió del Pla Territorial General de Catalunya.

test image

news-iconNotícia > Social

Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana

El passat dimarts 9 de novembre, representants d'una dotzena d'entitats van lliurar al president del Parlament, Ernest Benach el ‘Manifest contra l’augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana’.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Manifest sobre la immigració

La Fundació Tot Raval, a través de la Taula Intercultural del Raval, promou la signatura d’un manifest sobre la immigració.

test image

news-iconNotícia > Social

El Tercer Sector reclama un Pacte d’Estat per la Inclusió Social

Les entitats del Tercer Sector d’Acció Social de tot l’Estat espanyol hem elaborat un manifest conjunt per reclamar a les administracions un compromís públic per reduir les desigualtats i la pobresa. Demanem un Pacte d'Estat per la Inclusió Social i que s’incrementi el percentatge del pressupost social fins al 27%.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

130 entitats signen el manifest de suport a la Vaga del 29-S

Prop de 130 entitats cíviques han signat el manifest que donarà suport a la vaga general convocada pel proper dimecres 29 de setembre.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Les entitats en defensa de la Llei d'Acollida

Més de quaranta entitats d’immigrants s’han adherit a un manifest de suport a la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, i demanen la retirada del recurs d’inconstitucionalitat interposat davant del Tribunal Constitucional per part de la defensora del Poble, Maria Luisa Cava de Llano.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Més entitats s'adhereixen al manifest "Per la convivència i la cohesió social"

UGT i el Moviment Laic i Progressista (MLP) s'han adherit al manifest presentat al juny per SOS Racisme, la CONFAVC i CCOO que posa de relleu les retallades socials en matèria d'immigració.

test image

news-iconNotícia > Social

Manifest perquè la crisi no la paguin els més desafavorits

La Coordinadora d’ONG pel desenvolupament humà han elaborat un manifest, que es pot signar de manera on-line, per tal de reclamar que les mesures contra la crisi econòmica no perjudiqui –encara més- la població més desafavorida.

test image

news-iconNotícia > Social

El Dia Internacional del Joc reivindica el dret a jugar

El 28 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional del Joc. A Barcelona i a d'altres municipis catalans s'organitzen diferents activitats per a infants i adults per tal promoure i reivindicar la importància del joc.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Associacions de drets humans signen un manifest de denúncia contra el clima xenòfob en el debat polític

l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia (APDHA) i l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) denuncien les mesures i declaracions polítiques que estan apareixent en els mitjans de comunicació i que culpabilitzen a les persones immigrants de les conseqüències de la crisi econòmica.