Un procés participatiu defineix els usos d'un nou equipament de la Barceloneta

  • Participants en el procés mostrant fotografies de diferents espais

    Participants en el procés mostrant fotografies de diferents espais - Font: Raons Públiques

  • Decidint la distribució dels usos

    Decidint la distribució dels usos - Font: Raons Públiques

L'edifici que ocupava l'antiga Cooperativa del Segle XX es convertirà en un equipament municipal de proximitat per a totes les persones que viuen en aquest barri de Barcelona, i en especial per al jovent.

El procés de consulta i coproducció ha estat dut a terme per Raons Públiques al llarg d'aquesta primavera per ajudar a revisar i donar cos a la proposta base presentada pel Districte de Ciutat Vella recollint les necessitats i les possibilitats del nou equipament.

L'edifici es va construir a començaments dels anys 40 i va ser la seu de la Societat Cooperativa de Consum Segle XX fins que aquesta entitat es va dissoldre a principis dels anys 90. L'any 2005 el moviment veïnal va començar a reclamar l'espai per fer-ne un ús comunitari i el 2014 l'edifici va ser expropiat.

En el procés participatiu s'han fet reunions amb veïns i veïnes que han jugat un paper clau en la reivindicació. També s'ha sortit al carrer per preguntar als joves i les joves sobre els espais que troben a faltar al barri i s'ha fet un taller amb participants de diversos centres juvenils de la Barceloneta. Finalment, un altre taller obert a tot el barri ha servit per validar i prioritzar les propostes fetes pel Districte i les derivades del procés.

Hi ha hagut consens en la necessitat de disposar d'un equipament de barri i no de ciutat, amb una distribució d'usos per plantes i protegit de la pressió del turisme. Queda pendent decidir com es farà la seva gestió.

Afegeix un comentari nou