Cultura, llengua i escoltisme s'alien a una Muixeranga amb gran èxit de participació

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Muixeranga Font: 4Vents
Muixeranga Font: 4Vents

Cultura, llengua i escoltisme s'alien a una Muixeranga amb gran èxit de participació

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Un centenar d’escoltes i guies del País Valencià, Catalunya, Alguer, Mallorca i Menorca s’han reunit del 18 al 21 d’abril a Benlloc, al País Valencià en la comarca de la Plana Alta (Castelló) sota el lema 'Una mirada a l’escoltisme del futur'.

La Muixeranga s’ha celebrat en un ambient de diversió, participació i il·lusió per fer un món millor, amb un futur de l’escoltisme compromès amb la llengua i la cultura. A la trobada, organitzada per la Federació d’Escoltisme Valencià, escoltes i guies de més de 20 agrupaments escoltes de les entitats que pertanyen al Projecte 4Vents, han vençut la incertesa meteorològica amb la calor del seu entusiasme i les ganes de canviar el món.

La programació de la trobada va incloure una taula rodona sobre escoltisme i política moderada per Ignacio Mora, president de la Federació d’Escoltisme Valencià, també es va celebrar un taller de cançó improvisada i l’actuació de Cesk Feixas i Macondo PD.

Amb una emocionant cerimònia de comiat, la Muixeranga va posar punt final a quatre dies de coneixença, avaluació i reflexió sobre accions dirigides a l’educació en valors a través de l’oci educatiu, fomentant la inclusió, la igualtat, la tolerància i la llibertat.

Un total de 24 persones voluntàries ha realitzat tasques de logística, salut, cuina, activitats o comunicació. Distribuïts en 8 equips de treball han dut a terme diferents activitats sobre l’educació emocional com a eina pedagògica, la gestió d’equips amb intel·ligència emocional, el paper de l’escoltisme com a eina política i agent de canvi social en els àmbits de coeducació i ecologia, foment de la cultura i la llengua dels nostres territoris a través de l’escoltisme.

El Projecte 4vents treballa per teixir vincles entre escoltes i guies dels territoris de parla catalana a través de la llengua, cultura i l’escoltisme. Des del 1995 escoltes i guies es reuneixen regularment en diferents trobades per a totes les entitats de 4Vents.

Afegeix un comentari nou