Davant la crisi, actua fent curtmetratges!

  • Logotip VI Festival Internacional de Curtmetratges Actua

    Logotip VI Festival Internacional de Curtmetratges Actua

  • Cartell del VI Festival Internacional de Curtmetratges Actua

    Cartell del VI Festival Internacional de Curtmetratges Actua

Aquesta és la proposta de la VI edició del Festival de Curtmetratges Actua, iniciativa d'Intermón Oxfam i que enguany proposa com a tema central la crisi econòmica, les seves víctimes i culpables. Les obres seleccionades es mostraran a diferents ciutats i les guanyadores aconseguiran un magnífic premi. Hi pots participar fins el 18 d'abril!

A Intermón-Oxfam consideren necessari seguir parlant i reflexionant sobre la crisi "perquè estem convençuts que cal reclamar solucions i mobilitzar-nos perquè no la paguin els de sempre: els més vulnerables, les 1.000 milions de persones que estan sumides en la pobresa tant aquí com a la resta del món". En aquest sentit, Ricardo Magán, responsable de Mobilització Social d'Intermón Oxfam i del certamen afirma que el cinema és una excel·lent eina per mostrar les diferents perspectives.

Si vols expressar el teu punt de vista sobre la crisi a través d'un curtmetratge i participar al Festival Actua has de tenir en compte els següents punts:

  • El contingut podrà ser tant documental com de ficció i el curtmetratge no podrà tenir una durada superior als 20 minuts.
  • Hi poden participar les persones majors de 18 anys.
  • S'hi pot presentar més d'un treball per persona.

 

Per a més informació consulta les bases!

Un comitè format per 6 persones (tres responsables d'Intermón Oxfam i tres professionals del món audiovisual) seleccionarà els curtmetratges finalistes que entren a concurs. Aquestes obres finalistes a més d'optar al premi, es projectaran al Festival Actua que es desenvoluparà a 10 ciutats de l'Estat espanyol entre el 31 de maig i el 10 de juny: La Corunya, Barcelona, Bilbao, Guadalajara, Les Palmes de Gran Canària, Madrid, Sevilla, Toledo, València i Saragossa.

Els curtmetratges guanyadors no es donaran a conèixer fins al 10 de juny, data de lliurament dels premis a Madrid. El curtmetratge guanyador de cada categoria (documental i ficció) es portarà una càmera semi-professional. També hi haurà un premi del públic, que es triarà entre les persones que assisteixin al festival a les diferents ciutats i els i les internautes que votin a través de la xarxa.

 

També et pot interessar... Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre!

Comentaris

Hola, volia preguntar si el curtmetratje s´ha de fer en català o en castellà o en els dos idiomes

Hola!

Les bases del festival no especifiquen la llengua en què s'han de fer els curtmetratges, per tant, és lliure! El que sí que demanen és que, independentment de l'idioma de la versió original, tots els treballs tinguin l'opció de subtítols en l'anglès. Així mateix, es valoraran les obres
que, sense ser el castellà la llengua original, estiguin subtitulades també en aquesta llengua.

Per a més informació pots consultar les bases en aquest enllaç: http://www.festivalactua.com/activos/texto/Bases%202011.pdf

Afegeix un comentari nou