Tot el que cal saber sobre la manifestació ciutadana de l'11-S

 • Manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de 2016

  Manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de 2016 - Font: Xavier Dengra a la Viquipèdia

 • El signe més que es farà, al plànol de Barcelona

  El signe més que es farà, al plànol de Barcelona - Font: ANC

 • Articles que inclou el lot de la Diada 2017

  Articles que inclou el lot de la Diada 2017 - Font: ANC

 • Aspecte de l'espai per fer les inscripcions al web de l'ANC

  Aspecte de l'espai per fer les inscripcions al web de l'ANC - Font: ANC

 • Vista aèria de la manifestació de 2012

  Vista aèria de la manifestació de 2012 - Font: Josep Santacreu a Viquipèdia

 • Cartell de la ballada de sardanes

  Cartell de la ballada de sardanes - Font: Sardanes per la Independència

Una bona part de la ciutadania catalana es mobilitzarà en una Diada que té una especial transcendència, atesa la proximitat del referèndum sobre la independència convocat per l'1 d'octubre.

Un any més, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, milers de ciutadans i ciutadanes es trobaran als carrers de Barcelona, mobilitzats per entitats civils catalanes, per celebrar aquesta data assenyalada i demanar el dret a decidir sobre el futur del país.

Enguany, la manifestació amb motiu de la Diada prendrà al centre de Barcelona la forma d'un signe més (+) d'enormes proporcions, simbolitzant un missatge positiu i la suma de tothom en un moment històric i ple d'oportunitats per a Catalunya.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració d'Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), engresquen a participar en una manifestació que tindrà lloc a la cruïlla del carrer d'Aragó i el passeig de Gràcia.

L'acte començarà a les 17.14 h, tot i que l'organització recomana ser al tram assignat a les 16.00 h. El recorregut es tallarà al pas dels vehicles una hora abans, de tal manera que quedi assegurada la mobilitat i la seguretat a la zona.

La recomanació de les entitats organitzadores és posar-se la samarreta de l'esdeveniment de color fluorescent entre les 17.00 i les 17.14 h. Està inclosa al lot de la Diada del Sí que conté també una motxilla i un ventall per a adults, i per a infants només la samarreta. Es preveu arribar a vendre'n 270.000.

Des de cada extrem del signe més es traslladaran quatre lones de 16x16 metres cap al seu centre, situat a la cruïlla dels cèntrics carrers de la capital catalana. Més tard es podrà assistir a uns parlaments que tindran lloc a la plaça de Catalunya.

 

Com inscriure-s'hi per tenir un tram assignat?

La manifestació està dividida en 49 trams per tal de garantir una bona distribució de totes les persones que hi participin, i les inscripcions per ubicar-se en un tram concret es poden fer de manera individual o bé en grups d'un màxim de quatre persones.

Un cop formalitzada la inscripció de manera telefònica o a través d'Internet, s’ha de confirmar per correu electrònic abans de vint-i-quatre hores perquè tingui validesa. Si no es fa d'aquesta manera s'entendrà que hi ha hagut algun error i caldrà tornar a fer la inscripció.

Fins al moment hi ha inscrites prop de 240.000 persones i el ritme d'inscripció és superior al de 2016. També estan inscrits 1.400 autocars que faran el trasllat cap a la mobilització des d'arreu del territori.

 

Altres actes organitzats per les entitats

D'una banda, la sectorial Sardanes per la Independència de l'ANC organitza en acabar la manifestació una ballada de sardanes al tram 106, davant l'emblemàtic edifici de La Pedrera. La música anirà de la mà de la Cobla per la Independència, creada per participar cada any a la manifestació o en altres esdeveniments relacionats amb el procés independentista català.

D'altra banda, moltes entitats d'arreu de Catalunya organitzen actes paral·lels i que se sumen a la mobilització, com ara les associacions i entitats del barri del Poble-sec a Barcelona.

Afegeix un comentari nou