Dones cosidores del Marroc i Catalunya compartiran experiències

Colectic - Comunitari
Dues dones d'un projecte de dones cosidores del Marroc
Les cooperatives de dones cosidores marroquines són un exemple d'apoderament i autoocupació
Mans de dues dones agafant fils
Dones cosidores del Marroc i de barris vulnerables de Barcelona es trobadaran per compartir experiències a finals d'octubre de 2018
Dues dones cosint al carrer
A barris barcelonins com Trinitat Vella, La Torrassa-Collblanc i La Verneda i La Pau han nascut grups de dones que es troben per cosir.

Dones cosidores del Marroc i Catalunya compartiran experiències

Colectic - Comunitari

Resum: 

Les cooperatives de dones cosidores marroquines són un exemple d'apoderament i autoocupació. A finals d'octubre, explicaran les seves experiències a grups de costura de barris vulnerables de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat.

Aquestes trobades estan impulsades per l'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències entre dones membres de cooperatives tèxtils consolidades del nord i est del Marroc i dones de grups locals de barris vulnerables de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat. La iniciativa també pretén "fer incidència política sobre la necessitat de vetllar pel dret de les dones a una feina digna i a no ser discriminades en l'àmbit laboral per raons de gènere".

A barris com Trinitat Vella, La Torrassa-Collblanc i La Verneda i La Pau han nascut grups de dones que es troben per cosir. Aquestes iniciatives comunitàries estan agafant força i s'estan organitzant per poder generar una sortida professional digna per a les dones que hi participen. Aquest és un camí que ja han transitat molts projectes cooperatius del Marroc. Per tal d'aprendre d'ells, l'ACPP ha convidat a dones marroquines a venir a Catalunya i explicar les seves experiències.

La primera trobada es realitzarà en el marc de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC), dissabte 27 d'octubre, a les 11.30 hores, a Fabra i Coats, Barcelona. Hi participaran dones de quatre col·lectius del Marroc i de quatre catalans. Des de l'ACPP consideren que l'economia social i solidària afavoreix el desenvolupament econòmic i professional de les dones en igualtat de condicions, per això, el projecte es donarà a conèixer dins l'esdeveniment anual més important de l'ESS a Catalunya.

El 29, 30 i 31 d'octubre es realitzaran trobades a Trinitat Vella, La Torrassa-Collblanc i La Verneda i La Pau. A més de compartir experiències amb les dones marroquines, aquests intercanvis volen incentivar que els grups locals facin xarxa entre ells, ja que són projectes semblants però han nascut de manera independent.

Afegeix un comentari nou