El canvi climàtic és la primera preocupació a nivell mundial

  • El canvi climàtic és la primera preocupació a nivell mundial

    El canvi climàtic és la primera preocupació a nivell mundial

Segons un estudi del 'Pew Research Center', l'escalfament global i les seves conseqüències és el fet que preocupa a més persones del planeta, seguit de la inestabilitat econòmica mundial i de l'existència del grup armat ISIS.

A partir d'una enquesta realitzada a més de 45.000 persones de 40 països, l'organisme independent Pew Research Center conclou que el canvi climàtic és el tema que més preocupa a la població mundial. Concretament, un 46% de les persones enquestades manifesten que estan molt preocupades al respecte.

L'estudi pregunta també sobre la preocupació que representen altres fenòmens com la inestabilitat econòmica, el grup armat ISIS, el programa nuclear de l'Iran, els ciberatacs o les tensions internacionals a Russia o la Xina.


 

La distribució de la “principal preocupació” en els diferents països enquestats és irregular però presenta alguns patrons interessants. Així per exemple, en la majoria de països de l' Amèrica del Nord, Europa i Austràlia, la preocupació principal deixa de ser el canvi climàtic i passa a ser l'amenaça del grup armat ISIS, preocupació que comparteixen amb els països més directament afectats pel tema com són el Líban, Jordània o Palestina.

Per altra banda, els països que assenyalen el canvi climàtic com a major preocupació s'ubiquen principalment a l'Amèrica Llatina, l'Àfrica subsahariana i l'Asia. Val la pena destacar que molts dels països d'aquesta franja són els principals afectats per les conseqüències de l'escalfament global, o altres problemes relacionats, com la desforestació, que afecta greument al Perú i al Brasil.

El cas de l'estat espanyol és també remarcable; per una banda és el segon país en què més població es mostra molt preocupada per l'existència d'Estat Islàmic (77%) només per sota del Líban, per altra, ocupa el tercer lloc entre els països “més preocupats” per la inestabilitat econòmica global i el tercer entre els més preocupats pel programa nuclear d'Iran.

Podeu consultar l'informe sencer de l'estudi en el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou