El Parlament Europeu autoritza finalment l’exposició sobre el català que va censurar
Comparteix
L'exposició de la Plataforma per la Llengua va ser vetada el 15 de febrer i això va fer que l'entitat i l'eurodiputat Ramon Tremosa ho denunciessin, fent ressò als mitjans de comunicació i les xarxes socials.
'The Catalan Language: 10 milion voices' s'inaugurarà el 4 de març, es podrà visitar fins al dia 7 del mateix mes i estarà ubicada en el lloc inicialment previst. Les persones responsables del servei d'exposicions del Parlament Europeu van contactar amb la Plataforma per la Llengua demanant més informació sobre el contingut de la mostra. Abans de permetre-la van proposar reubicar-la en un espai més amagat, però la proposta va ser rebutjada per l'entitat i per Tremosa.
Josep Palau, de l'Àrea de premsa i comunicació de l'ONG del català, explica que van rebre amb gran sorpresa l'intent de censura de l'exposició per part del Parlament Europeu i que "la rectificació que ha acabat fent havia de caure pel seu propi pes".
L'objectiu de l'exposició és explicar als eurodiputats i eurodiputades, al personal que treballa al Parlament i a les persones que el visiten que el català no és una llengua minoritària sinó minoritzada, tot i ser la 14a més parlada d'Europa; a més de parlar-se a Catalunya es parla a Andorra, França i Itàlia. La mostra pretén també explicar la seva situació actual i les problemàtiques que genera la seva falta d'oficialitat.
Plataforma per la Llengua treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Desenvolupa la seva tasca als diferents territoris de parla catalana des d'una perspectiva transversal en diversos àmbits d'actuació, com ara el socioeconòmic i audiovisual, l'acollida i l'arrelament lingüístic de persones nouvingudes, l'educació, les universitats i d'altres.
Afegeix un nou comentari