Els líders franquistes que segueixen manant, al nou llibre del Grup Barnils

Els hereus del franquisme segueixen tenint poder. Foto: Núvol.com.
"El franquisme que no marxa", el nou llibre del Grup Barnils, escrit per Lluc Salellas. Foto: Edicions Saldonar.

Els líders franquistes que segueixen manant, al nou llibre del Grup Barnils

Resum: 

"El franquisme que no marxa", escrit per Lluc Salellas, repassa amb noms i cognoms els líders franquistes que van seguir manant a la Transició i com els fills i néts del règim segueixen ocupant llocs de poder.

Salellas repassa la trajectòria de les persones amb més pes durant el franquisme que van sobreviure durant la Transició i hi van continuar manant. També documenta i relata com les elits franquistes es van ressituar amb les màximes facilitats dins les estructures de poder de la nova democràcia, i com els fills i els néts del règim absolutista continuen al capdavant de les principals empreses i no han perdut pes polític.

El franquisme que no marxa és el quart volum de la col·lecció "Periodistes" d’Edicions Saldonar, en què membres del Grup de Periodistes Ramon Barnils publiquen textos d’interès general i d’impacte mediàtic que han estat silenciats o tractats insuficientment pels mitjans de comunicació.

Aquí en podeu llegir el pròleg, escrit pel president del Grup Barnils, David Bassa. El llibre es podrà adquirir a partir de l'1 de juny a les principals llibreries del país i també en les dues presentacions a Barcelona i a Girona:

  • Girona: dijous, 28 de maig, a partir de les 18.30 h a la biblioteca Carles Rahola, en el marc del VII Memorial Tià Salellas. Comptarà amb la presència de l'autor i periodista del Grup Barnils Lluc Salellas; de David Bassa, president del Grup Barnils; de l’editor d’Edicions Saldonar Francesc Gil Lluch i del llibreter Guillem Terribas.
  • Barcelona: dijous, 4 de juny, el llibre es presentarà a la seu nacional d'Òmnium Cultural, amb la participació de la presidenta de l'entitat, Muriel Casals.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils fa més de deu anys que treballa a favor d’un periodisme crític, rigorós i fet i pensat des dels Països Catalans. Impulsa l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat i l’Anuari dels Silencis Mediàtics.

Afegeix un comentari nou