Façanes de Barcelona que reivindiquen els drets dels infants

  • CArmé Solé davant d'un dels seus dibuixos que reivindiquen els drets dels infants

    CArmé Solé davant d'un dels seus dibuixos que reivindiquen els drets dels infants - Font: Pàgina de Facebook del projecte WHY? Barcelona

  • Façana dels Lluïsos de Gràcia participa al projecte WHY?

    Façana dels Lluïsos de Gràcia participa al projecte WHY? - Font: Pàgina de Facebook del projecte WHY? Barcelona

La pintora i il·lustradora Carme Solé reivindica els drets dels infants plasmant en les seves obres els rostres dels nens i nenes de la guerra. Balcons, com ara el dels Lluïsos d'Horta, mostren la seva obra, sumant-se al projecte WHY?.

Des de la iniciativa Codi ètic de les associacions de Barcelona recomanen com a activitat per a aquest estiu una passejada per Barcelona tot fixant-se en les façanes i balcons d'alguns edificis en concret, aquells que se sumen al projecte WHY? i mostren els rostres d'infants que interpel·len la ciutadania.

Carme Solé és pintor i il·lustradora. Assenyala que des de sempre ha pintat "nens i nenes que han patit la guerra i les seves conseqüències". A partir del 2014, aquestes obres formen part del projecte WHY: "Ara aquests infants surten al carrer, per denunciar la situació en què es troben milers d'infants d'arreu del món, víctimes de la falta d'escrúpols i l'ambició humanes". Aquesta iniciativa de sensibilització i denúncia va néixer arran d'una exposició que va fer a Ripoll, juntament amb Jaume Escala, que també participa en el projecte.

Així, més de 60 teles amb cares d'infants dibuixats que pregunten "Why?" ("Per què?" en anglès), interpel·len els i les vianants als carrers de Barcelona. El projecte també ha arribat a Girona o Granollers, així com a ciutats d'altres països.

Tal com explica la Carme Solé en aquest vídeo, el projecte segueix expandint-se per tal de seguir creant i denunciant les injustícies. A la pàgina de Facebook de la iniciativa afirmen que volen que el crit dels nens i nenes que pateixen "es faci sentir per tots els racons de la terra per dir que ja n'hi ha prou" i reivindiquen: "Deixem als infants ser infants i que puguin créixer en pau".

Afegeix un comentari nou