Feminicidio.net recopila més casos mortals de violència masclista que els registrats per l'administració

  • Manifestació del 8 de març

    Manifestació del 8 de març - Font: Feminicidio.net

  • Logotip del col·lectiu

    Logotip del col·lectiu - Font: Feminicidio.net

Aquest col·lectiu ha documentat fins a 681 casos mortals més de violència masclista a l'Estat espanyol, que han tingut lloc entre el 2010 i el 2015.

Feminicidio.net és un observatori de la societat civil organitzada que visualitza i documenta través de l'eina Geofeminicidio els casos de feminicidis i assassinats a dones des de l’any 2010.

La Llei Integral de Violència de Gènere contempla només les agressions que es produeixen en l’àmbit de la parella o l'ex-parella, en l’àmbit familiar i en el social i comunitari. Però Feminicidio.net recopila fins a sis formes més de feminicidi.

Un d'ells seria el familiar, perpetrat per altres membres de la família, com poden ser els germans, oncles o nebots. També ens trobem amb el feminicidi no íntim i el perpetrat per desconeguts o persones amb les que la dona no tenia cap tipus de relació afectiva.

L'observatori també recull dades referents al feminicidi infantil, amb víctimes menors de 16 anys assassinades per una persona amb la qual existeix una relació de responsabilitat, confiança o poder, en la seva major part, els propis pares.

Altres tipus d'assassinats envers les dones documentats per Feminicidi.net són el feminicidi per prostitució, amb 22 casos entre 2010 i 2015 a tot l'Estat espanyol, i el feminicidi transfòbic.

Afegeix un comentari nou