Haití, 4 anys després: ha millorat la informació sobre el món?

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Haití, 4 anys després: ha millorat la informació sobre el món?

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

De quina manera s'informa als mitjans sobre cooperació, pau i drets humans? Va canviar alguna cosa després de la catàstrofe d’Haití? Són alguns dels temes del Primer Seminari Catalunya DevReporter.

La tragèdia d’Haití, d’una gran magnitud, va tenir una cobertura informativa especialment llarga per part dels mitjans de comunicació, que van dedicar-hi molt temps i esforços. Després de la catàstrofe, va millorar la qualitat de la informació sobre cooperació, pau i drets humans? En vam aprendre alguna cosa?

La Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament (FCONG) organitza el Primer Seminari Catalunya DevReporter per tractar aquestes i altres qüestions. Tindrà lloc el proper 16 de gener a les 6 de la tarda al Col·legi de Periodistes.

En primer lloc es farà una presentació dels principals resultats i les conclusions dels estudis "La cobertura de la catàstrofe humanitària d'Haití de TVE i TV3" (Informe CAC 2013) i "Discurs sobre cooperació i desenvolupaments als mitjans catalans" (FCONG 2013).

A continuació es farà un debat amb els periodistes Isabel Galí, redactora d'Informatius de TV3 i excorresponsal a l’Amèrica Llatina; Marc Vidal, cap d'Internacional del diari ARA i vocal de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Montse Martínez, redactora d'Internacional de El Periódico; i Nicolás Castellano, periodista de la Cadena SER. Moderarà el debat Iolanda Fresnillo, investigadora experta en Haití i responsable del projecte "Haití Altres terratrèmols".

Afegeix un comentari nou