Àmbit de la notícia
Comunitari

Infants i joves al centre, objectiu del nou Pla Estratègic d’Escoltes Catalans

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • Imatge de la votació a l'Assemblea d'Escoltes Catalans, celebrada a Cerdanyola del Vallès.
    Font: Som de cau

L'entitat d'escoltisme i guiatge marca el camí a seguir durant els anys vinents a través d'un pla estratègic creat de manera participativa per tota l'entitat.

El Pla Estratègic d’Escoltes Catalans marca, com a objectius principals, posar les persones al centre, garantir el coneixement i millora de l’aplicació del projecte educatiu escolta, esdevenir un agent educatiu amb incidència en l’àmbit social i polític, fer créixer l’escoltisme laic i reestructurar l’entitat per garantir la participació i la governança democràtica.

Es tracta d'un document que estarà vigent fins a l'any 2026 i que traça el camí a seguir a través d'aquests objectius i també de línies estratègiques i accions concretes que vehiculen la tasca de l'entitat.

Una mica d'història

Aquest projecte es remunta l’octubre de 2020, quan després de deu anys, Escoltes Catalans va celebrar el V Congrés d’Escoltes Catalans, va sorgir la necessitat d’establir nous horitzons a l'entitat després de la decisió de l’Assemblea de no fusionar el moviment escolta català.

El V Congrés va reunir a 400 caps i claneres en línia i, amb el bagatge dels aprenentatges adquirits durant el procés de fusió de les entitats d'escoltisme i guiatge català, va fer possible determinar a través de diversos debats els reptes de futur de l'entitat.

Alguns dels acords són el compromís per a construir una societat i una associació feminista, la defensa de la justícia global des de la tasca educativa i un replantejament de l’estructura organitzacional de l’entitat per tal de posar la infància al centre. Les conclusions del congrés han quedat recollides en aquest pla estratègic que conforma el full de ruta d’Escoltes Catalans durant els pròxims anys.

Un pla estratègic participatiu

El full de ruta ha estat construït en un procés participatiu en què han pogut contribuir més de 500 caps des de diferents fòrums associatius i ha comptat amb l’acompanyament de la consultoria Tandem Social. Tot i que van començar a treballar-lo al Consell General i en la primera trobada d’equips a principis de 2021, posteriorment els agrupaments van aportar matisos i esmenes fins a la presentació del projecte final al Consell General. A finals de novembre, l’Assemblea General va ratificar la seva aprovació.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari