La Creu Roja contra la crisi

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)
Més gent necessitada per culpa de la crisi però també més voluntaris a Creu Roja
La Creu Roja ha repartit aliments a més de 130.000 persones amb dificultats

La Creu Roja contra la crisi

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Els programes contra la crisi de la Creu Roja experimenten un 20 per cent d'increment en el nombre d'usuaris durant el 2010. L'entitat va incrementar els esforços en aquest àmbit per tal de paliar els efectes de la crisi sobre les famílies més vulnerables.

Un total de 312.000 persones van fer us durant el 2010 dels programes contra la crisi de Creu Roja a Catalunya. L'entitat, coneixedora de com el difícil moment econòmic s'està acarnissant amb els més febles, va incrementar els programes destinats a l'ajuda directa i la formació de les persones amb dificultats.

L'àmbit d'intervenció social és on es va notar més l'increment d'usuaris, en un 30 per cent. Això s'entén quan expliquem que en aquesta àrea s'hi engloben el Programa d'Aliments de la Unió Europea o els kits de suport social. Unes iniciatives on es facilita a families amb dificultats ajudes per cobrir necessitats bàsiques. No només amb productes d'alimentació sino també amb productes d'higiene i posant un emfasi especial en l'atenció a la infància. Així, el 2010, més 30.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat han rebut ajuda a través d'aquestes iniciatives.

La formació és una altra de les branques cabdals que sustenten l'acció de la Creu Roja contra ja crisi. En aquest àmbit s'ha notat un lleuger increment, realitzant cursos a prop de 35.000 persones i atenent a unes 7.000 en l'àmbit d'Ocupació. Uns programes que han finalitzat amb una taxa d'inserció mitjana del 37%.

S'ha de dir que la crisi, però, no ha afectat al suport social que rep la entitat. Així durant el 2010 s'ha pogut incrementar tant el nombre de voluntaris com el de socis i socies que ajuden a l'entitat.

Totes aquestes dades, junt a d'altres que resumeixen l'actuació global de la Creu Roja a Catalunya durant l'any passat, les podeu trobar a la Memòria de l'entitat. També us recomanem que visiteu la seva nova web per copçar el treball que estan duent a terme en l'actualitat.

Afegeix un comentari nou
0