La Fundació Amics de la gent gran vol combatre la soledat de les persones grans aquest estiu

  • Estada a Begues el passat estiu de 2009 (Fundació Amics de la Gent Gran)

    Estada a Begues el passat estiu de 2009 (Fundació Amics de la Gent Gran)

A l'estiu moltes persones grans veuen com aquest sentiment de soledat pot agreujar-se ja que durant les vacances coneguts, veïns o familiars marxen fora. Per això la Fundació Amics de la Gent Gran ha ideat unes vacances adaptades per a aquest col·lectiu, així com tertúlies i un reforç del voluntariat per a aquesta època de l'any.

Aquestes vacances adaptades són possibles gràcies a usuaris i voluntaris d'Amics de la Gent Gran que marxaran de vacances en un dels 4 torns preparats per a aquest estiu. El voluntariat, en la seva gran majoria gent jove i dinàmica, a més a més de dinamitzar les sortides donaran atenció integral a la gent gran donant suport a les necessitats bàsiques que es generin.

El primer grup d'àvis i àvies ha marxat el passat 2 de juliol a Grezieu La Varenne, prop de Lió (França). Hi participen 10 usuàris i s'hi estaran 9 dies realitzant tallers, sortides i passeigs. Hi ha previstes tres sortides més: del 22 al 28 de juliol a Vic; a Veciana (Calaf) del 31 d'agost al 5 de setembre i a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

A més a més, dins de la campanya d'estiu, 25 voluntaris de la Fundació faran torns especials de substitucions de voluntaris del programa d’acompanyament a domicili (un programa que assigna un voluntari/a per persona gran per fer-ne seguiment i establir un vincle permanent) per tal de cobrir les vacants produïdes per les vacances. Al llarg de tot l’any, 170 ancians fan ús d’aquest programa que consisteix en la visita setmanal d’un voluntari que proporciona suport afectiu i companyia a una persona gran. A més, 7 voluntaris reforçaran el servei d’atenció telefònica que farà un seguiment acurat dels 37 usuaris que es quedaran orfes de voluntari durant les vacances.

També s'organitzaran tertúlies en grup per a que les persones gran surtin de casa i comparteixin hores d'esbarjo i aire lliure amb altres àvis i voluntaris. A més a més i per segon any consecutiu, la Fundació també organitzarà tertúlies a domicili durant el mes de juliol, que aniran a càrrec d'un grup de voluntaris, que visitaran a un usuari al domicili per compartir berenar i companyia. 
 

Afegeix un comentari nou