Solitud

Portada del dossier informatiu sobre el programa

news-iconNotícia > Econòmic

Barcelona destina 385.000 euros a estendre un programa d'ajut a la gent gran

El projecte Radars arribarà el 2019 al 77% de les persones ancianes de la ciutat i continuarà treballant en xarxa amb comerços, veïnat i entitats.

news-iconNotícia > Social

#ReescrivimLaVellesa regalant Roses Contra l’Oblit

Amics de la Gent Gran engega la seva campanya de Sant Jordi “Roses contra l’Oblit” amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el perill d’estigmatitzar la vellesa.

Presentació de la campanya "Tens veïns al costat? Fes costat als veïns!"

news-iconNotícia > Social

Manresa implica la ciutadania per detectar casos de persones vulnerables

La iniciativa, promoguda pel consistori de la ciutat, vol sensibilitzar la ciutadania i fer-la partícip a l'hora de detectar persones que puguin necessitar l'ajuda dels serveis socials municipals.

Fotografia de l'acte d'inauguració de la delegació a Osona

news-iconNotícia > Comunitari

Amics de la Gent Gran obre noves delegacions a Osona i Sant Cugat

L'entitat compta ja amb vuit centres arreu de Catalunya en els quals fa acompanyament a persones grans en situació de soledat no volguda amb la participació de persones voluntàries.

Acte inaugural. Font: web de l'entitat

news-iconNotícia > Comunitari

Amics de la Gent Gran obre una nova delegació de l'entitat a Sabadell

És la sisena delegació a Catalunya d'aquesta associació que té com a objectiu acompanyar aquelles persones grans que es troben en situació de soledat no desitjada.

Un estiu en companyia

news-iconNotícia > Social

Un estiu en companyia

És el lema de la campanya d'Amics de la Gent Gran per lluitar contra la soledat de les persones grans durant les vacances.

Empar Grau

news-iconNotícia > General

Empar Grau: "La solitud és la pitjor situació en què et pots trobar"

L'Empar Grau, voluntària des de fa més de 20 anys, ens explica quines són les seves motivacions i què li aporta el voluntariat en l'àmbit de la gent gran.

Font: Federación Amigos de los Mayores

news-iconNotícia > Social

La soledat no desitjada, un mal que afecta a les persones grans

La Federación Amigos de los Mayores llença una campanya de sensibilització per pal·liar la solitud d'aquest milió i mig de persones grans.

Imatge de la campanya

news-iconNotícia > Social

Torna La bufanda de la iaia!

El proper 28 de setembre, Amics de la gent gran engega a Vic i Cambrils la segona edició de la Bufanda de la iaia, una iniciativa solidària de suport a la gent gran.

Albert Quiles. Director d'Acció Social d'Amics de la Gent Gran

news-iconNotícia > Jurídic

Albert Quiles: la principal necessitat de la gent gran és l'atenció i afecte per part de la resta de la societat

Amics de la Gent Gran és una entitat que té per objectiu lluitar contra la soledat i la marginació social que pateix la gent gran.

Magdalena Blasco. Directora d'Avismón Catalunya

news-iconNotícia > Jurídic

Magdalena Blasco: Hem de seguir fent esforços per que la gent gran no es senti sola

Avismón és una entitat que té per objectiu principal pal·liar la solitud de les persones grans.

Una voluntària regalant-li una rosa a una persona gran. Font: AGG

news-iconNotícia > Jurídic

Per Sant Jordi, Roses Contra l'Oblit!

Des de fa 15 anys, per la Diada de Sant Jordi, l’entitat Amics de la Gent Gran organitza la campanya Roses Contra l’Oblit amb l’objectiu de sensibilitzar la societat envers a la situació de soledat que pateixen moltes persones grans a casa nostra.

news-iconNotícia > Social

Més de 300 persones grans reben l’atenció d’Avismón

El perfil de les persones voluntàries és el d’una dona al voltant dels cinquanta anys que treballa per pal·liar la pitjor malaltia de la gent gran, la solitud.

Imatge del projecte "Amb tu"

news-iconNotícia > Projectes

Un exemple de col·laboració entre agents per fer front a l’aïllament de la gent gran

El Casal Loiola i el Centre de Serveis Socials de l’Antiga Esquerra de l’Eixample de Barcelona posen en marxa “Amb tu”, una xarxa d’acompanyament a la gent gran que es troba sola. T’hi apuntes?

Imatge de la iniciativa

news-iconNotícia > Social

Bufandes de la iaia per a la gent gran. Apunta’t al bufanding!

Amics de la Gent Gran et convida el dia 23 de setembre a teixir bufandes solidàries que seran comercialitzades sota l’etiqueta “la bufanda de la iaia” a fi de recaptar fons per als projectes de l’entitat.

Dona gran i voluntària. Font: Amics de la Gent Gran

news-iconNotícia > Social

No esteu sols! Gala solidària d’Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran organitza una gala solidària el proper 30 de setembre al Liceu, amb la participació de 15 artistes que homenatjaran les persones grans.

news-iconNotícia > Social

Amics de la Gent Gran engega una campanya per fer front a la soledat durant l’estiu

L’estiu és sinònim d’activitat a l’aire lliure i de vacances. Però per a les persones grans que es troben soles, en aquesta època de l’any la soledat i l’aïllament les afecten més greument. La calor afebleix encara més el seu estat físic i sobretot l’absència de veïnat i de relacions habituals intensifica la seva vulnerabilitat.

Fundació Ajuda i Esperança

news-iconNotícia > Social

25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança

La Fundació Ajuda i Esperança és una ONG que gestiona el telèfon de l’Esperança que atén trucades de persones amb idees suïcides i en estats de depressió o sentiments de soledat. Des de l’any 1987 porta comptabilitzades un total de 368.659 trucades. Les persones que requereixen aquesta atenció són ateses per prop de 200 voluntaris que donen cobertura al servei les 24 hores del dia.

Cartell de la jornada

news-iconNotícia > Projectes

Jornada Internacional de Soledat

Sota el títol “Aïllament social i solitud en la vellesa”, Amics de la Gent Gran organitza el proper 22 de novembre el primer acte d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.

news-iconNotícia > Social

Marxa d’homenatge a la gent gran: dissabte 1 d’octubre

Voluntaris, persones grans, amics i tothom que hi vulgui participar està convidat a la Marxa d'homenatge a la gent gran que organitza Amics de la Gent Gran en motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, el proper dissabte 1 d'octubre.

news-iconNotícia > Social

Amics de la gent gran ha acompanyat un 16% més de persones grans que l’any passat

872 persones grans han estat acompanyades pels voluntaris d’Amics de la gent gran durant el 2010, un 16% més que l’any anterior. Aquest increment del nombre de persones grans ateses ha quedat recollit a la memòria d’activitats de 2010, que ja es pot consultar al web de l’entitat. En aquest document també hi ha les xifres del nombre de voluntaris, que el 2010 ha arribat als 725, i el temps total que hem pogut dedicar als acompanyaments: 61.861 hores.

news-iconNotícia > Social

Amics de la gent gran: Roses contra l'oblit

La Fundació Amics de la gent gran posa en marxa la campanya “Roses contra l’oblit”, per cridar l’atenció social sobre el problema de soledat que pateixen tantes persones grans. Ja fa quatre anys que, coincidint amb la setmana de Sant Jordi, la Fundació crida a la mobilització ciutadana per lluitar contra la soledat de la gent gran, un dels problemes creixents a la nostra societat i dels més perillosos, donat que augmenta enormement el risc d’exclusió social. Així, quan s’apropa la diada de Sant Jordi, Amics de la gent gran activa el microsite www.rosescontraloblit.com, on tothom és convidat a lliurar una rosa a una persona gran del seu entorn i deixar constància a la web.

news-iconNotícia > Social

Dinar de Nadal dels Amics de la gent gran

Com cada any, Amics de la gent gran organitza el tradicional Gran Dinar de Nadal per a persones grans que pateixen soledat i aïllament. L’acte se celebrarà el proper dissabte 18 de desembre a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim de Barcelona. Al dinar, hi assistiran quasi 500 persones entre usuaris i voluntaris de la Fundació, representants polítics i del món cultural, social i econòmic de Catalunya.news-iconNotícia > Social

200 voluntaris reparteixen 1.500 roses en un homentage a la gent gran

Amics de la Gent Gran homenatja a les persones grans amb una gran marxa i el repartiment de 1500 flors gràcies a 200 voluntaris. És la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran.

news-iconNotícia > Social

Amics de la gent gran: homenatge a la vellesa

Amb el lema “STOP Soledat. Endavant la gent gran”, Amics de la gent gran convoca voluntaris, usuaris, persones pròximes a l’entitat i organitzacions de voluntariat amb gent gran a participar en aquest homenatge a la vellesa.

news-iconNotícia > Comunitari

Roses contra l'oblit

La Fundació Amics de la Gent Gran ha iniciat com cada any la seva campanya "Roses contra l'oblit", una iniciativa per a que a la Diada de Sant Jordi cap persona gran es quedi sense rosa.