La televisió comunitària La Veïnal vol donar veu a la ciutadania de Barcelona

Colectic
La Veïnal és una proposta de televisió comunitària i participativa per la ciutat de Barcelona  Font: La Veïnal
La Veïnal és una proposta de televisió comunitària i participativa per la ciutat de Barcelona Font: La Veïnal
El 22 de gener es va realitzar una jornada per presentar La Veïnal a col·lectius audiovisuals Font: La Veïnal
El 22 de gener es va realitzar una jornada per presentar La Veïnal a col·lectius audiovisuals Font: La Veïnal

La televisió comunitària La Veïnal vol donar veu a la ciutadania de Barcelona

Colectic

Resum: 

Després de dos anys d'anar-se gestant, aquest primer trimestre de 2019 La Veïnal s'està donant a conèixer davant la ciutadania i el teixit associatiu. El passat divendres 22 de febrer es va presentar en una jornada celebrada a la Fabra i Coats.

La Veïnal és un projecte de televisió comunitària i participativa, que pretén generar un relat contra l'hegemonia cultural i informativa des d'una perspectiva veïnal i popular.

Té darrere nou col·lectius de vídeo participatiu i comunicació comunitària, que han estat treballant durant dos anys per donar forma al projecte. Concretament, durant aquest temps han consolidat el funcionament del grup motor, han definit els seus trets identitaris i han començat a teixir xarxes de col·laboració. Des de mitjans de 2018 forma part del programa 'Cultura Viva' de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Ara, han decidit que és hora d'obrir el projecte i donar-lo a conèixer. Així, a finals de gener van fer una jornada per presentar-lo a col·lectius, equipaments i xarxes comunitàries que utilitzen el vídeo per desenvolupar iniciatives socioeducatives i socioculturals. El 22 de febrer participaran en una jornada que aplegarà experiències comunicatives, tant locals com internacionals, i que es desenvoluparà en el marc del 2 'Seminari d'educomunicació per a la justícia glocal'.

Per acabar, tenen previst fer una presentació pública el mes de març. Encara falta confirmar data i lloc. Serà una convocatòria oberta a tots els col·lectius de Barcelona interessats en La Veïnal i busca ampliar la base de col·lectius que formen part de la xarxa.

De fet, a la seva plana web expliquen que La Veïnal vol ser "una xarxa de comunicació des dels barris i pels barris, pròpia i accessible, que faciliti crear el seu propi relat de la ciutat i determinar els debats necessaris, amb una perspectiva comunitària i crítica i amb la disponibilitat de plataformes lliures d'interessos econòmics, corporatius i partidistes".

Afegeix un comentari nou