El moviment comunitari de La Verneda i la Pau serà el protagonista de la V Trobada d'Energies Comunitàries

Colectic - Comunitari
Energies Comunitàries pretén enllaçar i enfortir els projectes comunitaris de Barcelona
Trobada d'Energies Comunitàries

El moviment comunitari de La Verneda i la Pau serà el protagonista de la V Trobada d'Energies Comunitàries

Colectic - Comunitari

Resum: 

S'ha fet tota una feina prèvia amb el veïnat i el teixit associatiu del barri per preparar la trobada, que tindrà lloc del 28 de maig al 3 de juny, a diferents equipaments de la zona.

La cinquena edició de la Trobada d'Energies Comunitàries es caracteritza per centrar-se en el moviment comunitari d'un territori en concret: La Verneda i la Pau. Una vintena d'agents comunitaris del barri han participat en la configuració de les activitats de la jornada. Aquesta feina prèvia es va iniciar el mes de setembre de 2017 i ha donat com a fruit la proposta temàtica de la trobada, que tindrà lloc del 28 de maig al 3 de juny. D'aquesta manera, el barri es converteix en impulsor i protagonista i les activitats es descentralitzen en diversos equipaments.

El programa de l'esdeveniment inclou presentacions, debats i tallers entre el dilluns 28 de maig i divendres 1 de juny, així com diverses exposicions de diferents col·lectius. Les activitats tractaran temes, com ara, com enfortir la ciutadania, espai públic i gènere, com resoldre problemàtiques de carrer a través de la seguretat humana, la violència contra les dones i la representació de les dones als mitjans de comunicació. També es farà una trobada de dones cosidores i es presentaran projectes sobre salut, educació i serveis socials al barri.

Les dones centraran part important de la jornada i també de les exposicions que es podran visitar en el marc d'aquesta: 'Les invisibles de Roquetes' del Centre Ton i Guida, 'La representació dels cossos de les dones' de Drac Màgic, 'Som nostres' de la Fundació Surt i 'Dones de Barcelona. Itineraris històrics' de la Regidoria de Dona i Drets Civils i els Consells de Dones dels Districtes de Barcelona.

El Casal de barri la Pau-Piramidón, el Casal de barri Verneda, el Centre Cívic Sant Martí, el Casal Cívic La Pau, la zona enjardinada del Casal Infantil El Drac i la plaça de la Pau seran els escenaris de la trobada.

Es tracta d'una trobada oberta i gratuïta i la inscripció es podrà realitzar fins al 25 de maig.

Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la diversitat de projectes i agents comunitaris que treballen per una ciutat més justa i democràtica.

Afegeix un comentari nou