Àmbit de la notícia
Comunitari

La Flor de Maig és del barri. Ahir, avui, demà i sempre

Autor/a
Federació d'Ateneus de Catalunya
  • imatge de La Flor de Maig (facebook de l'Ateneu Popular La Flor de Maig)

Des del dia 1 de juny, després de 35 anys, l’edifici cooperativista del Poblenou on tenia seu l’Ateneu Flor de Maig i unes deu entitats més, està tapiat. L’Ajuntament ha decidit deixar de pagar els 4.000 euros de lloguer i traslladar les entitats. Des de l’Ateneu asseguren que seguiran lluitant perquè l’edifici sigui del Barri.

La Flor de Maig té la porta tapiada. Des de divendres dia 1 aquest edifici ha deixat de ser la seu de l’Ateneu del mateix nom i de nombroses entitats del barri de Poblenou. Un edifici que des de l’any 1977 s’havia recuperat  i l’Ajuntament en pagava el lloguer per tal de que les més de 10 entitats que en feien ús, hi duguessin a terme les seves activitats.

Segons la presidenta de l’Ateneu Flor de Maig, Yolanda Romero “l’edifici es va construir per estar al servei del barri, primer com a Cooperativa de consum, i després amb la seva recuperació ha estat el bressol de moltes entitats”. És per això que el barri protesta, “davant la decisió unilateral de l’ajuntament de no fer-se càrrec d’aquest espai i retornar-lo als seus propietaris el passat 1 de juny sense demanar opinió a ningú”.

L'Ajuntament assegura que les entitats sabien des del gener haurien de canviar de seu perquè no podien seguir assumint el cost del lloguer. La resposta de les entitats és que han tingut 35 anys per arribar a un acord amb els propietaris per requalificar l’edifici i cedir-lo en gestió a les associacions, entitats i col·lectius del barri.

Durant el passat cap de setmana la Plataforma en Defensa de l’Ateneu Flor de Maig a aconseguit que nombroses persones es concentressin davant l’Ateneu per reivindicar que aquest espai és del Barri, i que el recuperaran, “tal i com va passar al 1977”.

En aquest sentit proclamen que no volen perdre la identitat històrica i cultural del barri i que volen defensar el seu patrimoni cultural i arquitectònic. I exigeixen la continuïtat de l’espai al servei de les activitats associatives, culturals i artístiques; la seva requalificació urbanística com a equipament cultural i públic; i la seva gestió democràtica per les associacions, entitats i col·lectius del barri que es comprometin en un projecte d’Ateneu Popular obert i a servei del barri.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari