Les entitats de lleure educatiu es mobilitzen sota el lema 'Descongelem el lleure'
Comparteix
Després de mesos d’activitat presencial suspesa, les entitats consideren que les noves mesures son insuficients.
Des del passat 8 de gener les entitats de lleure educatiu com esplais i agrupaments s’han vist obligades a retornar al format virtual per a dur a terme la seva activitat. Aquesta nova suspensió arribava després d’un breu retorn als carrers i locals durant el trimestre passat, i deixava les entitats de nou abocades a un format que dificulta enormement la seva tasca.
El passat 22 de febrer, després de nombroses pròrrogues, el Procicat va revisar aquesta suspensió i la va aixecar de forma parcial, afectant només a una part dels participants, corresponent als grups d’infantil i primària, i deixat al marge als adolescents i joves.
Aquest canvi ha estat considerat “Totalment insuficient” per entitats com Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, en el que criticaven la “manca de reconeixement” de la tasca educativa d'aquestes entitats. Esplais Catalans, per la seva banda, també ha reivindicat el paper destacat en “l’acompanyament emocional dels infants i joves” i la necessitat d’un retorn a la presencialitat total.
Precisament aquestes dues entitats havien iniciat campanyes les darreres setmanes per a reivindicar el seu paper i la rellevància del lleure educatiu de base associativa. Ara, en conjunt amb la resta de l’associacionisme educatiu, han iniciat mobilitzacions per a protestar contra les mesures actuals, que tot just acaben de ser prorrogades una setmana més.
Amb el lema “Descongelem el lleure” les associacions d’educació en el lleure de Catalunya reivindiquen la seva tasca és “segura i necessària” i, a través d’un manifest conjunt, animen a esplais i agrupaments a mobilitzar-se dissabte 27 de febrer als seus municipis per a reivindicar el seu espai.
El manifest recorda que “cal cuidar les entitats i els projectes” de l’associacionisme educatiu, i demanen al proper govern que aposti per un model social “que posi a les persones al centre”. Així mateix, les entitats també volen remarcar la feina feta durant aquests mesos d’activitat virtual, on monitors i caps han demostrat la seva resiliència i creativitat per a evitar que la tasca educativa s’aturés.
També recorda que l’estiu passat esplais i agrupaments van demostrar ser "espais segurs", amb una molt baixa taxa de contagi a les seves activitats, i per tant reclamen el retorn total a l’activitat presencial, sempre respectant els protocols i normatives necessàries.
Afegeix un nou comentari