Neix Poletika.org, una eina per controlar el discurs dels polítics

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix Poletika.org, una eina per controlar el discurs dels polítics

Resum: 

Poletika.org és una eina pensada per vigilar els compromisos dels polítics i els seus programes electorals. Més de 150 organitzacions participen al projecte.

Poletika.org és molt més que una web. Es tracta d'una eina de pressió política i d'informació adreçada a la ciutadania, que vol millorar la qualitat democràtica i lluitar contra les desigualtat socials. Aprofitant que el 2015 és un any d'eleccions generals, Poletika.org vol fer un seguiment dels polítics a través de les seves campanyes, les seves promeses electorals i el seu treball parlamentari a la nova legislatura.

Els continguts de la web són totalment oberts a ciutadania, organitzacions, mitjans de comunicació i moviments socials. El seguiment es farà als principals partits que es presenten a les generals, és a dir, el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol, Ciudadanos, Izquierda Unida, Unión Progreso y Democracia i Podemos.

L'estratègia de seguiment es divideix en 3 fases:

  1. Fins l'octubre, es recolliran els compromisos dels candidats en temes de cooperació i política exterior, fiscalitat, educació, salut, salaris, protecció social, participació i transparència i política infantil. Es pressionarà als polítics perquè incloguin aquests temes als seus discursos i al seu programa.
  2. Desprès s'avaluaran els programes electorals, un cop estiguin publicats. L'objectiu és veure si hi ha coherència entre el que els polítics van dir i el programa que presenten.
  3. Passades les eleccions i fins al final de la legislatura, es vigilarà per a que les promeses i els programes es compleixin.

El seguiment es farà a ràdio, televisió, premsa escrita i digital, a les xarxes socials i a les pròpies webs dels partits. Poletika.org fa una crida a participar en la seva comunitat vigilant i esdevenir un activista online. La plataforma també busca analistes, creatius i difusió. Si esteu interessats podeu contactar a través del mail participa@poletika.org.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou