Àmbit de la notícia
Comunitari

"No esperis que surti la notícia als diaris si creus que hi ha un cas d'abús sexual al teu institut"

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • Imatge gràfica de la campanya 'I tu, què faries? Comunitat Educativa contra les Violències', de la cooperativa Candela.
    Imatge gràfica de la campanya 'I tu, què faries? Comunitat Educativa contra les Violències', de la cooperativa Candela. Font: Cooperativa Candela

Una campanya de la cooperativa Candela interpel·la la comunitat educativa per detectar la violència sexuals als centres.

"No esperis que surti la notícia als diaris. Si creus que hi ha un cas d'abús sexual al teu institut busca ajuda". És la campanya 'I tu, què faries? La Comunitat Educativa contra les violències sexuals' de la cooperativa Candela que interpel·la la comunitat educativa per prevenir i detectar les violències sexuals a les escoles i instituts.

L'entitat posa el focus en el context educatiu arran del moviment de denúncies a Catalunya els últims anys per part d'alumnes i exalumnes que han decidit trencar al silenci als mitjans i a les xarxes socials.

La campanya ofereix eines a través d'una guia, un repositori de notícies, un repositori de recursos i un servei de formació i acompanyament a professorat i personal educatiu per tal de "deixem d’apartar la mirada" i d'"estar a l'altura" del context actual.

L'objectiu és sensibilitzar, conscienciar, empoderar i capacitar les professionals perquè es converteixin en agents de transformació social per erradicar aquestes violències.

Les claus per posar-nos a treballar

La campanya parteix d'un marc per entendre el fet que les violències sexuals són violències masclistes i són un gran tabú difícil d'afrontar pel seu recorregut històric i el seu caràcter sistèmic.

La guia, que separa violència i sexualitat, situa l'educació sexual com a peça clau per prevenir-les i abordar-les, i té en compte la mirada adultista, les pressions estètiques i la cosificació de les noies, els estereotips que ens allunyen d'erradicar la violència estructural, la interseccionalitat, el desig i el plaer, entre d'altres.

Així mateix, ofereix una planificació i una metodologia per treballar les violències sexuals a partir de l'educació sexual amb claus com els processos col·lectius de justícia feminista i l'autodefensa feminista per a l'empoderament.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari