Nou observatori ciutadà municipal a Badalona

Associació per a Joves Teb - Comunitari
Cartell de l'acte de presentació del nou observatori ciutadà
Imatge treta del web d'Observatori Ciutadà Municipal

Nou observatori ciutadà municipal a Badalona

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

La presentació oficial es va fer el 28 d'octubre per donar a conèixer la iniciativa especialment a les entitats de la ciutat que puguin estar interessades a participar en l'observatori.

Els promotors de la inciativa esperen que l'Observatori Ciutadà Municipal de Badalona (OCMB) es converteixi en un referent de la Xarxa d'Observatoris Ciutadans Municipals pel gran nombre d'habitants que té i per la predisposició que ha mostrat l'ajuntament per colaborar-hi.

La presentació del nou observatori va còrrer a càrrec del Grup Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona, que va voler obrir-lo a la participació de totes les persones i entitats del territori interessades en el tema de la transparència en la gestió dels diners públics.

Les eines de treball i l’equip de voluntaris i voluntàries estaran ubicats a l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra de la ciutat. Des d'aquí treballaran per prevenir la corrupció, el robatori, el clientelisme i totes aquelles formes d’apropiació privada dels recursos socials.

Els Observatoris Ciutadans Municipals (OCMs) són grups de persones d'un mateix municipi que intenten fomentar la transparència i la participació ciutadana en la gestió dels organismes públics, sobretot dels ajuntaments. Volen controlar des de la ciutadania com es gestionen els diners públics, demanant als representant polítics que rendeixin comptes davant dels ciutadans i les ciutadanes.

Els OCMs disposen d'una eina virtual que permet veure fàcilment els pressupostos, formular als ajuntaments preguntes que tothom podrà veure, expressar inquietuds, fer seguiment de les consultes realitzades i difusió a través de les xarxes socials.