Premis Barcelona Ciutat Jove 2011

El passat 16 de desembre, va celebrar-se l'entrega dels Premis Barcelona Ciutat Jove 2011 al bar de l'Artesà. Prèviament a aquest acte, es va realitzar el Concert NiNi (Ni "sudem" ni ens conformem), organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) al Centre Artesà Tradicionàrius.

El Premi de Foment de la Salut(dotació econòmica de 1.000€) va ser per l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut, pel un projecte "Hospital dels ossets de peluix", amb el que han volgut apropar el sistema sanitari als infants mitjançant tallers atractius que engloben diferents àmbits de la salut.

El Premi Foment de la Cooperació (dotació econòmica de 1.600€), l'equivalent a l'1% del pressupost ordinari del CJB, va anar pel projecte "Aprèn jugant a Guinea Equatorial" de l'AEiG Rudyard Kipling de Barcelona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que ha estat premiat per la gran implicació dels i les joves en totes les fases del projecte, pel positiu impacte que ha comportat a les comunitats locals i per la xarxa creada amb d'altres associacions.

El Premi de Foment de la Participació 2011 (540€), es va atorgat a l'organització política juvenil CJC-Joventut Comunista pel projecte "Cap al Xè Congrès: des de barris i viles, organitzem la joventut" basat en la interrelació amb el territori i la creació de xarxa, la vinculació d'entitats de diferents àmbits i el foment de la participació territorial que representa el projecte.

El Premi de Comunicació(al reconeixement per a algun mitjà o periodista que hagi realitzat accions informatives positives i imparcials sobre la gent jove) l'ha recollit Tots x Tots de Com Ràdio, per la tasca de suport i visualització de l'associacionisme juvenil de la ciutat que està realitzant a través d'una col·laboració quinzenal amb el CJB. Carles Capdevilatambé va ser guardonat amb aquest premi per la tasca de suport, visibilització i reconeixement de la tasca educativa que realitzen els i les joves educadors/es dels caus i esplais, a través d'articles, mencions i col·laboracions.

El Premi "Totxana" de Comunicacióva ser pel diari La Vanguardia, per la publicació de diversos articles sobre temàtiques concretes relacionades amb la ciutat, que els membres del jurat consideren que han contribuït al desprestigi de la ciutat pel fet de contenir titulars alarmistes i visions parcials sobre la temàtica.

El jurat va estar format per membres del secretariat del CJB i per persones externes especialistes en cadascun dels camps dels premis atorgats. La novetat d'enguany ha estat l'entrega de dos premis de comunicació, a més del Premi Totxana.

Els Premis BCJ 2011 són uns guardons que el CJB i l'Associació d'Amigues i Amics del CJB entreguen cada any per a fomentar el treball associatiu juvenil en els camps de la salut, la cooperació internacional i la participació.

Afegeix un comentari nou