Recuperant el toc de campanes

  • Els Campaners de Reus. Foto: Campaners de Reus.

    Els Campaners de Reus. Foto: Campaners de Reus.

  • Vistes des del campanar. Foto: Campaners de Reus.

    Vistes des del campanar. Foto: Campaners de Reus.

El campanar de Reus ha anunciat la festa de Corpus amb tocs tradicionals de campanes, gràcies a la feina que fan des de fa 15 anys els Campaners de Reus.

Des de dijous i fins diumenge, a les campanes de Reus s’hi han pogut sentir dos tocs de campanes tradicionals: el Toc de Festa, que té una durada de 15 minuts i anuncia la festa i la sortida dels gegants, i el Toc General, per a les grans ocasions, que simula el volteig de totes les campanes. 

 

Ho han fet possible els agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, que són els Campaners de Reus. S’hi van convertir oficialment l’any 2000, d’acord amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus, quan, després de molts anys d'haver-se perdut la figura del campaner i d'haver-se gairebé oblidat els tocs tradicionals, van decidir recuperar-los.

Aquesta tasca es fa a partir de la voluntat de l’escoltisme de fer servei a la societat, d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícip de la festa major reusenca. Amb el mateix objectiu, els dos agrupaments participen d'altres espais de la festa major i de la societat civil.

El proper dissabte 13 de juny, els Campaners de Reus organitzen activitats infantils sobre el campanar i una xerrada on s’explicaran diferents llegendes i històries al voltant del nostre campanar, es podran conèixer diferents tocs oblidats i com es toquen les campanes al Camp, a Catalunya i a d'altres indrets. 

Afegeix un comentari nou