Resposta a les xarxes socials a la detenció d'un jove que va portar a l'escola un rellotge autofabricat

Resposta a les xarxes socials a la detenció d'un jove que va portar a l'escola un rellotge autofabricat

Resum: 

La policía va detenir l'adolescent quan el centre escolar de Texas va comunicar-li que es podria tractar d'un artefacte explosiu.

L'Ahmed Mohamed és un intel·ligent adolescent de 14 anys d'edat de Texas que va anar a l'escola amb un rellotge de fabricació pròpia fet a casa. A la classe d'anglès es va disparar la seva alarma i això va fer pensar a la professora que es podia tractar d'una bomba.

La professora d'anglès ho va comunicar tot seguit al director, que es va posar en contacte amb la policia i cap al final de la jornada van detenir el jove, després d'escorcollar-lo durant dues hores. El director també el va amenaçar amb l'expulsió de l'escola si no feia una declaració escrita.

Un cop tot el malentès va quedar aclarit, Ahmed va explicar que l'artefacte que duia en una maleta era només un rellotge digital que havia fabricat ell mateix.

La comunitat internauta, en assabentar-se del fet, ha començar de seguida a manifestar el seu suport amb missatges a través de les xarxes socials i el hashtag #IStandWithAhmed. Moltes persones han enviat fotografies en les quals surten amb rellotges de paret a les mans. Però no només s'hi han solidaritzat persones a títol individual, sinó també entitats i càrrecs públics.

Aquesta gran resposta critica l'estigmatització de les persones per qüestions d'origen, religioses o culturals, doncs es tracta d'un jove musulmà. El fet ha posat en evidència com de ridículs poden ser els prejudicis i la ignorància.

Entre els tuits enviats per personalitats, el president dels Estats Units, Barack Obama, li ha donat el seu suport i l'ha convidat a visitar la Casa Blanca. El contingut del seu missatge ha estat: "Bonic rellotge, Ahmed. Vols portar-lo a la Casa Blanca? Hauríem d'animar més nois com tu a estimar la ciència. És allò que fa Amèrica gran".

També Mark Zuckerberg ha donat el seu recolzament a l'adolescent amb el tuit: "Ahmed, si algun cop vols venir per Facebook m'encantaria conèixe't".

L'Ahmed va fer una roda de premsa després del seu alliberament i va explicar que la seva gran vocació és ser inventor en l'àmbit tecnològic.

Afegeix un comentari nou
0