RetinES, audiovisuals des de la mirada socioeducativa

 • Logotip RetinES

  Logotip RetinES - Font: RetinES

 • Fotograma de "Somatiche" que mostra com s'aplica la hipoteràpia amb interns d'un centre penitenciari

  Fotograma de "Somatiche" que mostra com s'aplica la hipoteràpia amb interns d'un centre penitenciari - Font: Somatiche Marta Cirera Baqués (canal de Youtube)

 • Fotograma de "Somnis i drets" de l’Escola Collasso i Gil amb La Llama

  Fotograma de "Somnis i drets" de l’Escola Collasso i Gil amb La Llama - Font: Canal de Youtube de l’Escola Collasso i Gil

 • Fotograma del vídeo que explica com treballa el Projecte Paidós Roquetes

  Fotograma del vídeo que explica com treballa el Projecte Paidós Roquetes - Font: Canal de Youtube de Càritas Diocesana de Barcelona

 • Fotograma del vídeo de la Fundació ASPASIM que interperta "La lluna la pruna" en llenguatge de signes

  Fotograma del vídeo de la Fundació ASPASIM que interperta "La lluna la pruna" en llenguatge de signes - Font: Fundació ASPASIM (Canal de Youtube)

 • Fotograma del vídeo "#EstimatIbrahim"

  Fotograma del vídeo "#EstimatIbrahim" - Font: RefugeESuoc (Canal de Vimeo)

 • Fotograma de "Destruyendo prejuicios"

  Fotograma de "Destruyendo prejuicios" - Font: Canal de Youtube de Anahí Blattler Perdiguero

La crisi dels refugiats, la hipoteràpia, l'educació digna, la lluita contra els prejudicis, el Centre Paidós Roquetes i les persones amb diversitat funcional generant continguts són els protagonistes dels vídeos guardonats als Premis RetinES 2017.

El Col·legi d'Educadors i Educadores de Catalunya (CEESC) i la comunitat RetinES han donat a conèixer els projectes guanyadors dels Premis RetinES 2017. De les 26 propostes audiovisuals rebudes, n'han destacat sis en diferents modalitats.

Somatiche

Resumeix el projecte social de teràpia somàtica amb cavalls portat a terme amb interns del centre penitenciari Quatre Camins. Rep el primer premi a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa "per ser una proposta documental que visibilitza perfectament la pràctica de la hipoteràpia".

Somnis i drets

El segon premi és per a aquest projecte de l’Escola Collasso i Gil del Raval de Barcelona, en col·laboració amb el grup La Llama (de les associacions Teb i Ravalnet). El jurat el destaca "per la seva proposta empoderadora a través del vídeo i la seva original forma de demanar un dret bàsic: a una educació digna".

Projecte Paidós Roquetes

En aquesta categoria s'han atorgat dos accèssit, un per al Projecte Paidós Roquetes, de Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Pere Tarrés, "per descriure un servei complex d’una manera original i entenedora, tenint en compte les persones implicades, famílies i professionals".

La lluna la pruna en llenguatge de signes català

L'altre accèssit ha estat per a la companyia de contacontes "El Botó Màgic" de la Fundació ASPASIM, "per la seva originalitat, emotivitat i, sobretot, pel treball que hi ha al darrere en el cant, la interpretació i la llengua de signes". 

#EstimatIbrahim 

És un vídeo sobre els tallers de RefugeESuoc, projecte de voluntariat d’estudiants d’Educació Social de la UOC. Ha estat destacat com a millor projecte audiovisual d’estudiants universitaris d’Educació Social 2016/2017, juntament amb "Destruyendo prejucios".

Destruyendo prejuicios

Aquest projecte mostra diferents fragments del dia a dia de tres persones per trencar barreres en les malalties mentals. Comparteix palmarès amb #EstimatIbrahim.

 

RetinES és un canal i comunitat web obert a persones que vulguin contribuir a generar un recull d’obres, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa. Els vídeos participants en els premis formen ara part d'aquest repositori.

Afegeix un comentari nou