"La música és una eina d’integració amb alt poder de transformació social"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
VOZES Orquestra i coral
VOZES Orquestra i coral
Formació Projecte VOZES
Formació Projecte VOZES
Actuació VOZES
Actuació VOZES
Creativitat Projecte VOZES
Creativitat Projecte VOZES
Actuació de VOZES
Actuació de VOZES al Concert Solidaria CaixaForum
Actuació VOZES
Actuació VOZES

"La música és una eina d’integració amb alt poder de transformació social"

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L'associació Músics per la Pau i la Integració rebrà una Medalla d'Honor de Barcelona 2017 pel projecte VOZES que des de fa anys treballa pel canvi social a través de la música. Parlem del projecte amb la directora gerent, Susana Serrano.

Què és el projecte VOZES?

VOZES és un projecte músic-social que treballa per apropar la música i l’art a segments de població amb dificultat d’accés a la cultura, a través de la formació i cessió d’instruments gratuïts als beneficiaris.

Quina metodologia empreu? I quines formacions oferiu?

Es treballa des de l’aprenentatge col·lectiu. Els infants i adolescents accedeixen a través de qualsevol dels 14 Espais VOZES on es realitzen activitats musicals diverses, i un cop aquí l’infant o adolescent podrà accedir a la formació d’un instrument que escollirà, sempre que sigui possible, i formar part d’una de les tres orquestres simfòniques, batucada, orquestra de guitarres o corals VOZES.

Quants infants i joves formen part del projecte?

Actualment a Barcelona, entre els districtes de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu, formem a més de 500 infants i adolescents.

De quina manera ajuda l’educació musical a un infant o jove a integrar-se a la societat?

La música és una eina d’integració amb alt poder de transformació social. Ens permet formar a través del treball en valors com la disciplina, la responsabilitat, el compromís, la solidaritat…

La música ens ajuda a formar-nos i a formar a nivell integral, és transversal i pensem que necessària per ajudar-nos a créixer.

Quina relació té VOZES amb el teixit associatiu dels barris on treballa?

Els diferents Espais VOZES estan ubicats en escoles públiques, instituts, associacions de veïns, centres cívics… que pertanyen a un barri, i que estan a un districte. Treballem per potenciar el sentiment de pertinència al barri on pertanyen, al mateix vincular VOZES al teixit associatiu amb la participació de les formacions artístiques a festes de barri, d’associacions de comerciants, associacions de veïns, entitats, districtes…

Quins altres projectes teniu a l’associació Músics per la Pau i la Integració?

VOZES és el projecte principal, però com a entitat compromesa, solidària i molt dinàmica, tenim en marxa d’altres projectes com:

  • Training Orquestral: organitzem anualment, durant tot el mes de juliol de dilluns a dissabtes els infants i adolescents que formen part de les diferents Orquestres de VOZES treballen en la preparació
  • Esplai Musical: Esplai ofert en els mesos de juny i juliol on es treballa en la sensibilització musical des d’un vessant lúdic, orientat a infants i adolescents a partir de 4 anys i fins a 16.
  • Projecte solidari de VOZES amb l’Orquestra Rojava a Síria.
  • Orquestra de Cámara Iberoamericana

"Viva la vida" interpretada per la Orquestra Simfònica VOZES i la Coral infantil VOZES al Concert Solidari a Heron City, 17 de juny de 2017.

Afegeix un comentari nou