Teatre de petit format a Gràcia

Autor/a: 
Laura Casas
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Teatre de petit format a Gràcia

Autor/a: 
Laura Casas

Resum: 

La primera edició de #Nanoteatre, una proposta d’espectacles lowcost, de petit format i de curta durada, neix d'una idea pensada i impulsada per un grup de joves amb el suport de Lluïsos de Gràcia.

Sona una campana i tots els que omplim la sala del bar de Lluïsos de Gràcia callem per sentir les indicacions: “Els que vagin a veure l’obra La tornada, segueixen aquesta noia. Els que vagin a veure Al 80% de les dones els agrada que les facin riure, seguiu aquest noi”.

És dissabte al vespre i comença la tercera ronda del dia d'obres de microteatre que es poden veure als Lluïsos de Gràcia. O millor dit, a l’espai que ara acull els Lluïsos, ja que de l’edifici central d’aquesta entitat amb més de 150 anys d’història només en queden les parets i els fonaments. Tot ha anat a terra per aixecar un nou edifici que compleixi les normatives i que pugui seguir oferint activitats culturals com aquesta: la primera edició de #Nano Teatre, teatre lowcost de la Vila de Gràcia.

Espais insòlits

Una comitiva d’unes 20 persones pugem al terrat de l’entitat on ens esperen cadires i bancs d’una improvisada platea que vol escenificar la terrassa d’un bar. Ocupem les nostres posicions com a espectadors, per veure que en realitat som una part activa de l’obra. La proximitat i l’entorn fan que ens oblidem d’estar en silenci i des del primer minut molts dels presents hagin d’aguantar-se el riure per poder seguir el monòleg trepidant d’en Pau, interpretat per Edu Buch, que intenta conquistar el cor de la Mari Pili, interpretada per Martina Tresserra.

Els 15 minuts passen volant i deixen a l’espectador amb ganes de més. Però s’ha de desallotjar la sala, o més ben dit, la terrassa, per poder escombrar el confeti i tornar a col·locar les cadires per la següent funció. 4 passes per dia, de 15 minuts, que permeten als espectadors veure teatre en petit format d’una manera nova i diferent, gairebé diria teatre de proximitat.

Per amor a l'art

Els joves organitzadors, vestits amb samarretes de color rosa llampant, corren a munt i avall procurant que tot surti bé. Molts d'ells són membres del grup de teatre Sotacabina de Lluïsos, que de manera voluntària han pensat, organitzat i preparat aquest projecte teatral que no només dóna visibilitat a aquest format de teatre, sinó que dinamitza l’entitat i els seus espais, i demostra que amb ganes i energia es poden portar a terme projectes culturals amb èxit.

El projecte no només dóna visibilitat a aquest format de teatre, sinó que dinamitza l’entitat i els seus espais

La idea va néixer fa un parell d'anys d’un grup de joves que el 2013 es va endur el segon premi del concurs “Jove, Proposa!” organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. El compromís amb el premi incloïa fer realitat la idea premiada i, després de veure l’afluència de públic – més de 730 entrades venudes - i de sentir les crítiques, ha quedat clar que el projecte ha superat la prova amb nota.

En total són 4 dissabtes, amb 4 sessions per dia i 4 obres diferents per sessió. Els que encara no hi heu assistit teniu una última oportunitat el dissabte 29 de 20h a 23h. Cada obra té un cost de només 3€, perquè a #Nano Teatre no només el temps i els espais són reduïts.

Afegeix un comentari nou