Un vídeo recull records de la postguerra en alguns barris de Catalunya

  • Un fotograma del vídeo

    Un fotograma del vídeo - Font: CONFAVC

  • Un altre fotograma amb una de les persones que ofereix el seu testimoni

    Un altre fotograma amb una de les persones que ofereix el seu testimoni - Font: CONFACV

  • Logotip d'aquesta organització veïnal

    Logotip d'aquesta organització veïnal - Font: CONFAVC

L'audiovisual mostra els testimonis de gent gran que participa en tallers d’entrenament mental de diverses associacions de veïns i veïnes, així com gran quantitat de material fotogràfic.

Barris plens de memòria” ha estat realitzat per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) en el marc del seu programa veïnal Aula Actual, que té com a objectiu contribuir al "creixement de les persones i de la comunitat mitjançant activitats de temps lliure, de formació i d’orientació".

El vídeo explora records de la guerra i la postguerra, de l’educació memorialista i rígida de la dictadura, així com altres vivències com són l’exili i els processos migratoris.

La CONFAVC vol presentar-lo el pròxim any acadèmic als centres educatius com a eina de debat i reflexió perquè els i les joves coneguin les realitats viscudes en èpoques passades i les puguin contrastar amb les actuals.

Les associacions de veïns i veïnes que han participat en el projecte són la de Les Planes a Sant Joan Despí, les de Cornellà, i també Can Roca, Vallparadís i Plaça Catalunya-Escola Industrial, aquestes tres darreres, de Terrassa.

Afegeix un comentari nou