Una dotzena d'entitats de Badalona es troba per millorar l'atenció social

Colectic - Comunitari
La taula-debat es va fer al Centre Cultural El Carme Font: Fundació Acollida i Esperança
La taula-debat es va fer al Centre Cultural El Carme Font: Fundació Acollida i Esperança

Una dotzena d'entitats de Badalona es troba per millorar l'atenció social

Colectic - Comunitari

Resum: 

La trobada ha consistit en una taula-debat en la què han presentat conjuntament xifres de l'activitat duta a terme, i han compartit aprenentatges i reptes que es plantegen per millorar l’atenció a les persones.

La sessió ha portat com a nom 'Què estem fent per millorar l’atenció a les persones?' i s'ha fet el 26 de setembre al Centre Cultural El Carme. Hi han assistit unes 90 persones i ha comptat també amb la participació d’Alfred Vernis, professor d’ESADE i impulsor de projectes d’innovació social i de solidaritat.

Les 12 entitats realitzen una atenció directa a un total de 14.654 persones i duen a terme activitats obertes als barris en les què participen al voltant de 25.000, a partir de la metodologia del treball comunitari. Hi treballen gairebé 300 professionals amb la col·laboració de més de 700 voluntaris i voluntàries.

La trobada ha servit també per a debatre sobre els aprenentatges i els reptes de les entitats. Com a aprenentatges, les entitats participants en la sessió han coincidit en destacar la potencialitat de les persones que atenen, doncs poden ser font de riquesa i transformació personal i social. També han remarcat la necessitat de fer prevenció, a més d’atenció, i de donar a conèixer a la població de Badalona les diferents realitats de la ciutat, així com d'interactuar a partir del treball col·laboratiu.

Pel que fa als reptes, les entitats es proposen seguir millorant la qualitat, l'eficàcia i l'eficiència dels serveis, buscar maneres més innovadores d’intervenir per tal de respondre a necessitats emergents i implicar més la ciutadania.

Per últim, també han destacat la necessitat de que les administracions públiques reconeguin la tasca que fan les entitats socials i de que apostin pressupostàriament per a garantir la seva sostenibilitat.

Afegeix un comentari nou