Vols conèixer experiències de Comercialització Justa?

 Font:
Font:

Vols conèixer experiències de Comercialització Justa?

Resum: 

Es parla cada cop més de l'economia solidària i de les potencialitats del consum crític per transformar la societat. SETEM i CRIC contribueixen a aquest moviment amb un recull d'experiències de Comercialització Justa.

Donar visibilitat a pràctiques econòmiques i socials alternatives és l'objectiu de la publicació Sí que hi ha alternatives: Experiències de Comercialització Justa a Catalunya, que a més dóna a conèixer la "Comercialització Justa", un concepte que va més enllà del Comerç Just. Es tracta d'un recull de deu iniciatives que aposten per unes relacions comercials justes i transparents entre les persones productores i consumidores, siguin entre el Nord i el Sud o a Catalunya.

L'estudi ens apropa el concepte de Comercialització Justa, que entén com una pràctica comercial que vetlla per un repartiment equitatiu dels recursos entre els diferents agents de la cadena, inclou els col·lectius més desafavorits i contempla l'equitat de gènere. A més, la Comercialització Justa es regeix pel respecte pel medi ambient, promou la participació i construcció col·lectiva, aposta per un servei de qualitat i facilita les relacions de proximitat entre les persones productores i les consumidores.

És un concepte que va més enllà del Comerç Just o, més aviat, amplia les fronteres i límits d'aquest, "apostant per un concepte més ampli, més integrador i més adaptat a la realitat social, econòmica i política actual".

La millor manera d'entendre aquest nou concepte és, però, coneixent iniciatives que la porten a la pràctica. La publicació en recull deu, tant de productors/ores com de consumidors/ores i tant de relacions Nord-Sud com de comercialització justa local. Així, els protagonistes de l'estudi són Alternativa3, Oxfam Intermón, Verntallat, Món Empordà, Biocoop, Quèviure, Xarxa de Consum Solidari, Coopmercat, El Brot i Cydònia.

La publicació està elaborada pel CRIC i editat per SETEM Catalunya i el Consorci de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Recollint i compartint aquestes experiències busquen tant difondre alternatives, com fomentar l'aparició de nous projectes i establiments d'aquest tipus i propiciar la creació de sinergies entre els existents: "Pretén ser una font d'inspiració i d'enfortiment per a totes les experiències de comercials que aposten per la justícia, el diàleg, la transformació social i el benefici col·lectiu a Catalunya".

Afegeix un comentari nou