Un miler de traginers es trobaran a l'Ampolla

  • Tres Tombs

    L'Ampolla serà la seu de la 20a Trobada Nacional dels Tres Tombs. - Font: Federació Catalana dels Tres Tombs

  • Carro dels Tres Tombs.

    600 cavalls i 150 carros es trobaran l'1 de maig de 2017. - Font: Federació Catalana dels Tres Tombs

L'Ampolla acollirà, l'1 de maig, la 20ena trobada nacional que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs.

Una cinquantena de colles es citaran dilluns vinent, 1 de maig a l'Ampolla, en la que serà la vintena edició de la Trobada Nacional dels Tres Tombs. Organitzada conjuntament per la Federació Catalana dels Tres Tombs, l'Associació Amics del cavall de l'Ampolla i l'Ajuntament de l'Ampolla, la reunió clourà les activitats de cinc mesos de calendari festiu arreu de poblacions catalanes.

1000 traginers, 600 cavalls, 150 carros i 50 estàndards deixaran una jornada d'estampa a la localitat, per recordar les arrels rurals del país. Animals, transport, passatgers, mercaderies desfilaran pels carrers en la que s'espera sigui una jornada concorreguda de visitants. Un dels objectius de la celebració és homenatjar als homes de tralla, els oficis antics, de manera que es transmetran els valors i coneixements.

La Trobada començarà de bon matí amb l'esmorzar del traginer. A 2/4 de dotze del matí, les entitats participants iniciaran el recorregut pels principals carrers i places de la ciutat, especialment pel passeig marítim. I es clourà amb l'habitual dinar de germanor. L'ocasió també servirà per presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs a Catalunya, un projecte en el que s'ha treballat des de fa dos anys, i que ha recopilat totes les normatives i regulacions que portaven a terme els diferents Tres Tombs dels pobles federats, per uniformitzar un règim normatiu únic de com organitzar, coordinar i garantir el benestar animal.

Afegeix un comentari nou