25 anys i una nit demostrant les Capacitats

  • Imatge de l'acte dels 25 anys de Femarec.

    Imatge de l'acte dels 25 anys de Femarec.

  • Logo de Femarec.

    Logo de Femarec.

El 4 d’octubre es va celebrar els 25 anys d’activitat de Femarec amb l'obra“Els músics de Bremen in concert”, davant de les 1000 persones reunides a la Sala Barts de Barcelona. 

Aproximadament 1.000 persones es van reunir el 4 d’octubre a les 20.30h, a la Sala Barts de Barcelona per celebrar el 25è aniversari de l’entitat d’acció social Femarec i gaudir de la première d’Els músics de Bremen in concert de la Companyia Pot Teatre.

Pot Teatre és la culminació de la professionalització d’un grup d’actors i actrius amb 19 anys de trajectòria. En el seu moment, van començar a actuar en el marc d’una activitat pedagògica que pretenia normalitzar l’accés del col·lectiu de persones amb discapacitat als espais de cultura i creació que fins aleshores els eren totalment aliens. 19 espectacles després, el repte és fer del teatre més que un instrument d’integració social i cultural i aconseguir que esdevingui l’ocupació professional d’aquests actors i actrius.

L’adaptació musical del conte dels Germans Grimm, Els músics de Bremen, va ser l’escollida pel nou director de la companyia, l’Albert Gràcia, per iniciar aquest nou camí cap a més exigents metes. També és símbol del recorregut d’una entitat, Femarec, que celebra durant 2016 el seu 25è aniversari. 25 anys durant els quals s’ha orientat laboralment i format a aproximadament 150.000 persones desafavorides i professionals del sector que les atenen. A més, anualment es gestionen 3 milions de tones de residus al Centre Especial de Treball.

La nit va completar-se amb l’actuació sorpresa d’un grup de més de 80 treballadors i treballadores de l’entitat, que van cantar en directe “25 anys amb tu”, una cançó inèdita escrita expressament per l’aniversari pel Keco Pujol, qui també ha composat els temes d’Els músics de Bremen in concert. La lletra repassa el treball ja realitzat per Femarec, però també el que queda per fer. Ho fan patent estrofes com “Som la força, som la gent/ que vol un món ben diferent / on cadascú té el lloc per obrir-se i ser valent / i el que ja hem après és: que podem!”.

Pròximes representacions

5 de novembre: Teatre La Sala de Rubí

Sinopsi d’Els músics de Bremen

Vet aquí un gos, vet aquí un gat... i un ase i un gall i aquest conte tot just arrenca!

Quatre animals, quatre músics, que es coneixen camí de Bremen després de fugir de casa... els seus amos volien sacrificar-los per ser massa vells! Però mai s’és massa vell per al Rock&Roll!

Quan s’assabenten de la celebració d’un càsting per a la Banda Municipal de la ciutat, no s’ho pensen dos cops. Afinen veu i instruments i s’hi dirigeixen. Però per arribar-hi, se les hauran de veure amb el Mr. X, un furtiu que tractarà d’enxampar-los... Canti qui pugui!!!

L’obra i la companyia Pot Teatre

El projecte de teatre de Femarec, amb 19 anys de trajectòria a les espatlles, dóna un pas endavant aquest temporada amb el seu nou espectacle: l’adaptació musical de l’obra “Els músics de Bremen”.

Destaca la incorporació de l’Albert Gràcia a la direcció, actor i director de teatre amb una extensa experiència professional en el món dels musicals: ha participat, entre d’altres, a La Bella y la Bestia, El Rey León o Fang i setge.

Els músics de Bremen in concert es tracta d’un espectacle extraordinari, amb cançons originals composades expressament pel Keco Pujol per a l’ocasió i una acurada posada en escena. Una obra que fa un pas més enllà en la interpretació del nostre grup de teatre, alhora que incorpora temes cantats en directe i coreografies de Griselda Astudillo.

L’entitat

Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment a través dels àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.

Afegeix un comentari nou