Ajuda a fer realitat una mostra d'art avançat a La Garrotxa

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Festival Lluèrnia, col·laborador del Nibiru Font: Lluèrnia
Festival Lluèrnia, col·laborador del Nibiru
Festival Lluèrnia, col·laborador del Nibiru Font: Lluèrnia
Festival Lluèrnia, col·laborador del Nibiru

Ajuda a fer realitat una mostra d'art avançat a La Garrotxa

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La iniciativa es diu 'Nibiru' i pren el nom d'un planeta tan imaginari com l'Atlàntida.

'Nibiru. Mostra d'art avançada', és una iniciativa sorgida a Olot que pretén organitzar, com bé diu el nom, una mostra d'art avançat. Aquesta modalitat artística es basa en l'experimentació amb elements artístics, on no existeixen límits, a través de la utilització d'eines tecnològiques i amb objectius recreatius.

Els tres elements que pretén desenvolupar aquesta mostra són la música experimental, les arts visuals i la performance (com a eina de connexió corporal amb l'art experimental). La idea de l'organització és que la mostra es pugui realitzar abans d'acabar l'any, i és per això que s'ha marcat la data de l'1 de desembre de 2018 com a objectiu.

Per fer realitat el projecte, s'està treballant amb intensitat des de la campanya de micromecenatge que s'ha gestat al portal Goteo.org i que finalitza d’aquí a dotze dies. Dels 1.400 € que es necessiten per cobrir les despeses mínimes de finançament, la mostra ja n'ha recollit 1.100 €, però el temps es va esgotant i, malgrat que hi són a prop, necessitarien prop de 750 € més per arribar a la xifra de 2.050 € que s'ha estimat com a recaptació òptima.

La programació

La iniciativa és força pionera a Catalunya i, concretament, a la Garrotxa. A banda dels recursos econòmics que s'hi estan abocant, les quatre persones que estan al capdavant de l'operació per fer realitat aquesta primera edició, ja treballen també en el que hauria de ser la programació en cas d'aconseguir el finançament que els resta.

Segons Lili Guerrero, Mar Estartús, Albert Tresserras i Aleix Cortés, el festival s'estructuraria en una mostra de 15 hores distribuïda en tres blocs: Vermut Electrònic al Líquid Club, Tarda Performàtica a la plaça del Puig del Roser i la Nit Avançada a la Sala El Torín.

Alguns dels artistes dels diversos gèneres que s’exposaran són Tutu, Salacasca, Gonzalo Maquinitas, Amoura, i diversos noms més de l'escena electrònica experimental, alternativa i avantguardista. La mostra farà també una picada d'ullet a les videoprojeccions, i al videomapping, una de les grans atraccions pels festivals que se celebren darrerament als carrers de les nostres viles. En relació a això, Nibiru, en col·laboració amb el 'Festival de la Llum i el Foc, Lluèrnia', projectarà en bucle les obres finalistes del concurs de micro-mapping que s'impulsarà els dies previs.

Afegeix un comentari nou