Anne Perry, Manuel de Pedrolo i Petros Márkaris, protagonistes de la BCN Negra 2012

  • Festival 'BCN Negra 2012'

    Festival 'BCN Negra 2012'

Barcelona acull, per setè any, la BCN Negra 2012, un festival de novel·la negra que tindrà lloc del 4 al 11 de febrer i que reunirà a la dama britànica del crim, Anne Perry; l’escriptor català Manuel de Pedrolo; i el grec Petros Márkaris, entre molts d’altres.

Precisament, Márkaris, conegut com un dels representats de la coneguda com novel·la negra mediterrània, serà guardonat el dijous 9 a les 19h amb el Premi Carvalho. L’autor grec, a través dels seus relats, ha aconseguit plasmar la realitat actual del seu país, víctima de l’especulació financera.

Per la seva banda, el divendres 10 de febrer, la reina de les novel·les de detectius, Anne Perry, comentarà amb els seus lectors el procés de creació dels seus inspectors, Thomas Pitt i William Monk.

Manuel de Pedrolo serà el protagonista de les Preguntes del Dia, una pregunta cada dia, que fa el portal als seus usuaris i se sortejaran els llibres El Picasso desconegut, de Nil Barral i Fronts oberts, de Pau Vidal.

Els guanyadors del premi CWA International Dagger; els hereus de Camilleri i Mankell; les noves veus de les literatures catalana i castellana; les futures històries de referència a Anglaterra també hi seran presents.

En total, més de vint activitats programades, prop de cinquanta escriptores i escriptors participants. Com cada any, Barcelona esdevé la capital del crim literari amb previsions creixents en quant a nombre d’assistents, fruit de l’interès que desperta.

Consulta el programa de l'esdeveniment
Consulta la pàgina web de l'esdeveniment

Afegeix un comentari nou