A l'esbart egarenc, dansaires comparteixen l'amor a l'art, la dansa i la cultura catalana
Comparteix
Hem entrevistat a la Berta Alonso, l'Alba Reverte i la Clàudia Calzado, dansaries del Cos de Dansa i monitores de de l'Esbart Egarenc del Centre Cultural de Terrassa.
Com va néixer l'Esbart Egarenc?
L’Esbart Egarenc es va fundar oficialment el 26 de gener de 1958 al Centre Social Catòlic de Terrassa amb la funció de preservar i difondre la dansa tradicional dels Països Catalans.
Des d’aquell llunyà 1958, portem ja una bona colla d’anys dedicant-nos a la conservació, promoció i divulgació de la dansa popular i tradicional dels Països Catalans. Actualment, comptem amb quatre grups, l'infantil, el juvenil, el Cos de Dansa i el de veterans.
Quines activitats, trobades, projectes porteu a terme en l'actualitat?
Des d'Esbart oferim actuacions de dansa tradicional catalana i espectacles propis. Participem en totes les festes terrassenques anuals relacionades amb la cultura popular. Els grups d'espardenya actuen en diverses cercaviles com per exemple durant la Fira Modernista o la Festa Major de Terrassa.
El grup de Cos de Dansa duu a terme diversos projectes, un dels més rellevants és l'espectacle Trama que s'inspira en el llegat dels avis i àvies i mostra com era la realitat que van viure a la Terrassa industrial.
Per què és important la tasca que porteu a terme?
L'Esbart Egarenc és molt rellevant per preservar la cultura popular terrassenca i transmetre els valors que hem adquirit a l'esbart a les següents generacions. Aquest coneixement no només implica la dansa. També el respecte, el treball en equip, la paciència, la companyonia,...
Engloba un gran nombre de dansaires que comparteixen l'amor a l'art, la dansa i la cultura catalana. El coneixement i aquest sentiment va passant de generació en generació i això la fa encara més especial.
Quina creieu que és la situació dels balls regionals actualment?
Tot i que les danses són presents a la ciutat en els diferents actes culturals, la gent jove cada vegada les desconeix més.
Quina repercussió ha tingut la pandèmia?
Durant la pandèmia es van aturar totes les activitats culturals, això no només implica els assajos, sinó també les actuacions. Un cop vam tornar a assajar vam haver d’adaptar la logística de les classes per tal de seguir les restriccions: creant grups bombolla, mantenint les distàncies… Per sort, aquest any ja ha tornat gairebé tot a la normalitat i podem tornar a gaudir de la dansa popular catalana.
Afegeix un nou comentari