Dalt de l’escenari no hi ha lloc per a estigmes

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
L'Altre Festival
L'Altre Festival Internacional d'Arts Escèniques i Salut Mental es celebrarà del 8 a l'11 de juny a Barcelona.
L'Altre Festival 2
L'organització busca mecenatge per portar endavant la segona cita.
James Rhodes, pianista
El pianista James Rhodes participarà a L'Altre Festival 2017.

Dalt de l’escenari no hi ha lloc per a estigmes

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'Altre Festival Internacional d'Arts Escèniques i Salut Mental serà punt de trobada de persones amb o sense trastorn mental i el món de les arts escèniques del 8 a l'11 de juny a Barcelona.

L’Altre Festival vol esdevenir un esdeveniment cultural que reuneixi, en quatre jornades, activitats relacionades amb les arts escèniques i la salut mental: teatre, música, circ, dansa i fotografia per desestigmatitzar els transtorns mentals. L’organització va impulsar la primera edició el 2015 i ha obert una campanya de crowdfounding per finançar una segona cita que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a Fabra i Coats (Barcelona).

Per a fer-ho realitat es necessiten 8.000 euros. Les aportacions es destinaran a cobrir les despeses derivades de la participació de totes les companyies i els artistes al festival; a la seva acollida, manutenció i a vestir tècnicament tots els espectacles. Les recompenses –que s'entregaran presencialment a la taquilla del festival- seran principalment entrades i s'assignaran fins esgotar els aforaments de les funcions i segon l'ordre d'arribada.

L’objectiu segueix essent l’inicial: trencar prejudicis i acostar el trastorn mental a la societat des d’una vessant positiva i integradora, convertint-se en un espai de trobada entre les persones amb trastorn mental, les seves famílies, els professionals de la salut mental, la ciutadania i el món de les arts escèniques. El certamen comptarà amb el pianista James Rhodes i el cantautor Joan Manuel Serrat.