Descobreix Josep Pla amb una ruta i un dinar a Pals

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Miguel Delibes i Josep Pla a Pals. Font: Fundació Josep Pla, col. Josep Vergés
Miguel Delibes i Josep Pla a Pals. Font: Fundació Josep Pla, col·leció Josep Vergés.
Cartell de la Ruta Josep Pla organitzada per la Fundació Josep Pla.  Font: Fundació Josep Pla
Cartell de la Ruta Josep Pla organitzada per la Fundació Josep Pla. Font: Fundació Josep Pla.

Descobreix Josep Pla amb una ruta i un dinar a Pals

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La Fundació Josep Pla organitza el 30 de març una activitat cultural i gastronòmica centrada en la vida i literatura de l’escriptor de l’Empordà.

La Ruta Josep Pla a Pals que organitza la Fundació Josep Pla repassarà la vida i literatura de l’escriptor de l’Empordà a través d’una passejada amena que culminarà amb un dinar molt planià. L’activitat té lloc el 30 de març a les 12h, des de l’Oficina de Turisme de Pals.

Per què Pals?

Pals és el municipi on Josep Pla portava als seus convidats quan el venien a veure a Palafrugell, el seu poble natal. “L’Empordanet s’ha de veure des del pedró de Pals i encara millor de la torratxa de la casa del doctor Pi i Figueres”, deia al llibre ‘El meu país’. És allà on portava intel·lectuals de l’època com el novel·lista Miguel Delibes.

Què es visitarà?

La ruta repassarà el patrimoni medieval del Pedró i el paisatge que l’envolta. La passejada anirà acompanyada de la lectura de diversos fragments d’obres de l’escriptor, consagrat com el prosista més important de la literatura catalana del segle XX.

Es gaudirà de les vistes de l’Empordà descrites per l’autor en la mateixa obra:

“El contrast que ofereix des d’aquest lloc –el mar de la platja i les Illes Medes; les muntanyes erosionades del massís del Montgrí, el verd fort, dels arbres de fulla perenne, suros i pins dels contraforts de les Gavarres i la plana de cultiu, amb la botànica de l’últim curs del Ter que li serveix de marc, tot això formant una gran cassola de forma viva-, crea un conjunt de gran bellesa”.

On es dinarà?

Per a les persones que agafin gana després de la ruta, la Fundació Josep Pla ofereix una experiència gastronòmica al restaurant Ca la Montse de Llofriu.

Es tracta d’un establiment especialitzat en cuina empordanesa i que segueix les premisses culinàries que Josep Pla defensa als seus llibres: la cuina de proximitat, la cuina honesta i la cuina tradicional empordanesa de qualitat.

“Amb els anys hem creat una llista de “restaurants amics” de l’entorn que segueixen aquestes premisses, i un d’aquests és Ca la Montse de Llofriu”, expliquen des de l’entitat.

Quant costa?

La ruta costa vuit euros per persona i quatre per a socis i sòcies del TR3SC. El preu per la ruta i el dinar és de 32 euros (26 per a membres del TR3SC).

El cost dels tiquets reverteix en la Fundació Josep Pla per finançar l’activitat pròpia de l’entitat.

Com apuntar-s’hi?

Per apuntar-s’hi cal fer la reserva a través del telèfon 972 30 55 77 o del correu electrònic info@fundaciojoseppla.cat.

Sobre la Fundació

La Fundació Josep Pla té l’objectiu de promoure la lectura i els estudis de l’obra de l’escriptor. Neix el 1973 quan el propi escriptor decideix donar la seva biblioteca particular i crear la Fundació, que actualment compta amb 100 persones sòcies i 8.500 usuàries l’any.

Afegeix un comentari nou