Dones i trabucs al Masnou

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Dones trabucaires. Font: cugat.cat
Dones trabucaires de Sant Cugat.

Dones i trabucs al Masnou

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

En el marc del Dia Internacional de la Dona, els Trabucaires d’Ocata seran els amfitrions de l’11a Trobada de la Dona Trabucaire l’11 de març.

Per reivindicar el pes de les dones al col·lectiu trabucaire català, la plaça dels Països Catalans d’El Masnou acollirà l’onzena Trobada de la Dona Trabucaire. Les colles estan citades el diumenge, 11 de març, de 10h a 15h, a una jornada de visibilització de la tasca de les dones en aquest element de la cultura popular i tradicional vinculada al passat bandoler.

Convocades pels els Trabucaires d’Ocata, a les deu del matí es trobaran les colles a la plaça dels Països Catalans (la colla amfitriona informa que hi haurà aparcament per a vehicles i lloc per canviar-se de roba. No hi haurà esmorzar). A ¼ de dotze, es farà caminada fins a la Platja Baixador d’Ocata, on els trabucaires locals oferiran un pica-pica vora el mar. I una hora més tard, està prevista la recepció a l’Ajuntament, amb autoritats locals.

A la una del migdia s’iniciarà la cercavila trabucaire pels carrers més emblemàtics del poble i a ¼ de tres, es farà el dinar de germanor a l’Espai Escènic Ca N'Humet (c/ Fontanills, 77-79 El Masnou). La Trobada també servirà per nomenar la Nova Pubilla 2019 i fer lliurament de records del certamen, que clourà amb una actuació musical en viu.

Les anteriors edicions de la Trobada de la Dona Trabucaire s’han celebrat a Calella, Rubí, Vila-seca, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Valls i Sant Cugat del Vallès i Sant Andreu de Palomar.

Afegeix un comentari nou