El Bestiari Festiu català serà reconegut a Badalona

Federació Ateneus de Catalunya
Festivitas Bastiarum es celebrarà a Badalona el 19 de novembre (font: Festivitas Bastiarum, 2015)
Alfons Udina serà homenatjat a l'edició 2016 del Festivitas Bastiarum (font: arxiu AMIC)
Tomàs Molina serà el nou ambaixador del Bestiari Festiu (font: Festivitas Bastiarum)
Serà la festa de cloenda de la temporada d’actuacions del Bestiari Festiu català (font: Festivitas Bastiarum, 2015)

El Bestiari Festiu català serà reconegut a Badalona

Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà el nou ambaixador del Bestiari Festiu.

Diferents espais de Badalona acolliran, el 19 de novembre, la gran festa del Bestiari Festiu, Festivitas Bestiarum, que enguany serà un homenatge a Alfons Udina, expresident de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, mort el passar 12 de setembre fruit d'una llarga malaltia, i un dels principals impulsors del naixement del certamen.

Festivitas Bastiarum homenatjarà enguany al traspassat Alfons Udina, expresident de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

La cita, que anualment commemora el Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre), esdevindrà la festa de cloenda de la temporada d’actuacions del Bestiari Festiu català. L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb Badalona Bèsties de Foc, l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella convoquen l’acte per a obrir el col·lectiu a la societat i a les institucions.

A banda de premiar les millors iniciatives impulsades per les entitats federades, es lliuraran reconeixements a la societat (personatge públic, institucions, empreses i associacions que s’hagin destacat en fomentar els valors de la cultura popular i tradicional). Les entitats associades a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya poden participar al Festivitas Bestiarum 2016 per diferents vies: assistint a l’acte obert que se celebrarà a Badalona; exposant la seva figura de bestiari al Festivitas; reconeixent un aniversari especial rodó de la figura (fins l’11 de novembre) i/o participant a la votació popular (del 7 al 19 de novembre).

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà el nou ambaixador del Bestiari Festiu. I presentarà l’acte Dani Jiménez, científic divulgador.


Premis BEST

Els premis BEST tenen una doble connotació: d’una banda, representa al col·lectiu del Bestiari Festiu, ja que representa una part de la paraula “Bestiari” i del logotip de l’Agrupació. De l’altra banda, representa al mot en anglès best (millor), com a reconeixement a les millors iniciatives, entitats, empreses i institucions que envolten al col·lectiu.

La figureta està elaborada per l’artista Jordi Grau al seu taller Drac Petit de Terrassa. L’artista està especialitzat en l’elaboració d’escultures i imatgeria popular i festiva des de fa més de 30 anys.

Hi ha les següents categories de premis: reconeixements a la societat, que hagin contribuït a la cultura popular i tradicional, en particular en l’àmbit del bestiari festiu (personatge públic, empresa, entitat o associació, iniciativa de comunicació) i reconeixements a les entitats federades, per les iniciatives dutes a terme.

Afegeix un comentari nou