L'escena de teatre amateur escalfa motors per al FITAG 2017

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
El FITAG 2017 se celebrarà del 29 d’agost al 2 de setembre (fotografia: Irene Roé, FITAG)
Es poden enviar propostes per participar fins al 31 de març (fotografia: Irene Roé, FITAG)
Els espectacles s’ubicaran en diferents escenaris de Girona (fotografia: Irene Roé, FITAG)
FITAG Barris serà una de les novetats del 2017 (fotografia: Irene Roé, FITAG)

L'escena de teatre amateur escalfa motors per al FITAG 2017

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Avís a les companyies de teatre amateur: es poden presentar propostes per participar al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona fins al 31 de març.

Fins al 31 de març, les companyies de teatre amateur poden presentar les seves propostes per participar al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Les bases de participació i el formulari d’inscripció en línia es troben al web. La dissetena edició, que se celebrarà del 29 d’agost al 2 de setembre, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. Una de les novetats de l’edició de 2017 és la creació de FITAG Barris, que portarà representacions del festival als barris de la ciutat i que es durà a terme amb coordinació amb l’Ajuntament de Girona. A més, també s’incorporarà el CaixaForum com a espai de representacions teatrals.

El certamen continuarà impulsant el teatre de Llatinoamèrica i s’organitzarà un segon cicle de propostes de petit format, proposat per l’organització teatral internacional Corredor Latinoamericano, present ja en el FITAG el 2015, dins de les activitats del projecte Festival de Festivals. A més, es continuarà apostant perquè creixi la participació dels actors de les comarques gironines.

També continuarà la col·laboració amb la Federació Espanyola de Teatre Amateur, Escenamateur, mitjançant l’organització d’activitats conjuntes. Finalment, es farà una aposta pedagògica amb una coproducció internacional catalanopolonesa que s’assajarà durant tot el mes d’agost a Girona i que s’estrenarà durant el Festival.

Així mateix, es vol continuar potenciant el Petit FITAG, pensat especialment per a un públic familiar i que cada any té més acceptació. D’altra banda, FITAG de Nits es transforma i es reconverteix en un espai de trobada i coneixença entre les companyies del festival amb petites sorpreses que s’aniran veient cada nit.

Enguany, el Festival continuarà col·laborant amb les companyies que participen a la Campanya de Teatre Amateur de les Comarques Gironines (que organitza la Casa de Cultura), l’escola de teatre El Galliner, la Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG) i nombroses companyies amateurs de les comarques de Girona que actuaran al pati de les Magnòlies, un espai que cada any acull les obres teatrals exclusivament gironines.

També, des de la Casa de Cultura, el FITAG seguirà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a formar, fer intercanvis entre companyies i compartir vivències (cursos, tallers, exposicions, encàrrecs individualitzats...) durant els cinc dies que durarà el Festival. El FITAG està patrocinat per la Diputació de Girona, amb el suport de la Casa de Cultura, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona.

Afegeix un comentari nou