Un gener d'exposicions

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Fotografies perdudes de la Guerra Civil espanyola. Francesc Boix
Fotografies perdudes de la Guerra Civil Espanyola (20 febrer-19 març, Centre Cívic Pati Llimona, Barcelona)
El meu món de mandales
El meu món de mandales (4-31 gener, Biblioteca de Piera)
Oasis en la foscor
Oasis en la foscor (10 gener-14 febrer, Centre Cívic Creu de la Mà, Figueres)
Som així!
Som així! (fins al 31 de gener, Bravium Teatre de Reus)
Infància 2
Infància 2 (8-30 gener, Espai Antoni Miró Peris, Barcelona)

Un gener d'exposicions

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Fes un recorregut per les exposicions i mostres fotogràfiques i de pintura que enceten el nou any per a tots els públics.

Unes imatges imperdibles d'un fotògraf del Poble-Sec i compromès, Francesc Boix (Barcelona 1920 - París 1951), el qual fou reclós en diversos camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial, inclós el de Mauthausen, on treballa en el servei fotogràfic del camp. Les fotografies que va amagar, les que va fer i el seu testimoniatge als judicis de Nuremberg i Dachau el 1946 van contribuir a la condemna de diversos cap nazis. Una iniciativa de Fotoconnexió i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Benvinguts al món de mandales de la Noha Akhomach, la seva fantasia. Diu que les dibuixa perquè sempre li han agradat. Per al budisme i l'hinduisme, la mandala és una "roda del temps" o de la vida i simbolitza tot l'univers, n'explica l'aparició, l'existència i la desaparició. Descobreix els universos pintats per aquesta joveníssima artista.

Exposició cedida per l'Institut Català de les Dones, se centra eb els èxits de totes les escriptores, que a través de la seva obra, han transmès sentiments, opinions i experiències i que han mostrat la seva pròpia visió del món. Aquesta exposició vol fer visible el treball de les dones en l'àmbit de la literatura catalana, així com la incidència de les seves aportacions a la producció cultural del nostre país.

  • Infància 2 (8-30 gener, Espai Antoni Miró Peris, Barcelona)

A càrrec d'Artes Sin Fronteras, és una selecció d'una vintena d'artistes del col·lectiu que mostren la seva mirada particular i sensacions sobra la infància.

Exposició de Joel Busquets sobre Bolívia, un país amb un alt índex de persones excloses de la societat que viuen al carrer amb problemes d'adiccions i violència. Aquest és un retrat fotogràfic cru però optimista que parla de segones oportunitats i mostra la tasca social de la fundació "Estrellas en la calle" a la ciutat de Cochabamba.

  • Som així! (fins al 31 de gener, Bravium Teatre de Reus)

La bellesa natural de les dones reals. Amb aquest lema, la fotògrafa Meritxell Perpiñá reivindica la naturalitat davant dels cànons estètics de la publicitat en una mostra que acull el vestíbul del Bravium Teatre de Reus. Sense retocs digitals i amb instantànies de dones tal com ragen.

  • Quadres solidaris (fins al 28 de febrer, Centre Cultural de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona)

Les pintures es destinaran al projecte "Visió per a tothom" del Txad de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera. Aquesta és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb oftalmòlegs i altres professionals des del 2008 per millorar la visió i prestar atenció precoç a nens durant les diverses etapes de la infantesa, i a l’edat adulta. Els preus dels quadres oscil·len entre 10€ i 100€.

Afegeix un comentari nou
0