El poble gitano rep un reconeixement a la gala dels XI Premis Gaudí

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El documental, de 90 minuts de durada 'Petitet' s'endú el Gaudí a millor documental (TV3) Font: TV3
El documental, de 90 minuts de durada 'Petitet' s'endú el Gaudí a millor documental (TV3)

El poble gitano rep un reconeixement a la gala dels XI Premis Gaudí

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La pel·lícula de Carles Bosch 'Petitet' s'emporta el Gaudí a la millor pel·lícula documental, una victòria també per la rumba catalana i totes les persones que l'han cultivat.

L'XI gala dels Premis Gaudí, celebrada ahir diumenge al Palau de Congressos de Catalunya, va reconèixer com a millor pel·lícula documental el llargmetratge 'Petitet', que narra la història de Petitet, un ex-músic gitano de Barcelona, que va prometre a la seva mare que estava al llit de mort, que un dia portaria la rumba catalana a l'escenari d'un gran teatre de Barcelona.

El periple per dur el documental dirigit per Carles Bosch a la llum, va començar de manera precària ja que només comptava amb l'autfinançament de les persones que el volien impulsar, com va explicar el mateix director quan va recollir el premi acompanyat per tot el repartiment, visiblement emocionats. Després de picar molta pedra, la pel·lícula va aconseguir l'entrada de les productores Lastor Media, Turkana Films, Vilaüt Films i Televisió de Catalunya, que va acabar essent decisiva. De fet, la pròpia presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va remarcar la importància que TV3 tingui suficient pressupost per poder finançar projectes audiovisuals de país, com és aquest, i no haver de recórrer a altres televisions forànies.

'Petitet' explica com una vintena de gitanos músics han de coordinar-se amb una orquestra simfònica per poder dur la rumba catalana a un gran teatre barceloní i complir així la promesa que compon l'eix argumental del film. El guardó obtingut per aquesta producció als Premis Gaudí va ser també tot un reconeixement a la cultura gitana que fa tants anys que viu integrada a Catalunya i que ha fet aportacions importants al país com la rumba catalana, tal i com reflecteix el documental.

Afegeix un comentari nou