Els ateneus bequen activitats per a la integració

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Els ateneus bequen activitats per a la integració

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El primer trimestre de 2016, la FAC ha concedit 55 places del programa de beques "Tots hi tenim lloc" per a que persones en risc d'exclusió social participin a activitats socioculturals dels ateneus.

L'any 2015 un més 1.600.000 persones van participar a unes 9.200 activitats programades al llarg de l'any en ateneus, casals, orfeons i associacions culturals similars associades a la Federació d'Ateneus de Catalunya. Les activitats d'aquest teixit associatiu -amb 173 entitats arreu de Catalunya avui- abarquen diverses disciplines artístiques, esportives i socials adreçades a públics de totes les edats: esplais, esbarts, teatre, coral, dansa, tallers, casals d'estius, bàsquet, ...

La precarització econòmica però, va fer que el 2012, la Federació d'Ateneus es plantegés ajudes a les entitats que, en definitiva, beneficiessin a les persones que les formen, els i les sòcies. Per tal que les persones associades puguin seguir gaudint de les activitats socioculturals de pagament que es realitzen a les seves entitats i no córrer el risc de caure en l'exclusió social, la Federació d'Ateneus convoca des de fa 5 anys el programa de beques "Tots hi tenim lloc". Amb l'objectiu d'acostar i integrar a la societat a aquestes persones, el programa possibilita places per aquells socis d'entitats federades que no poden assumir la quota de persona sòcia ni la quota d’activitat. L’entitat ha d’assumir el cost de la quota de soci de la persona beneficiària de la plaça. I la Federació d'Ateneus assumeix, a través de la beca, l'activitat.

Des del 2012, 13 entitats s'han sumat al programa de beques. S'han becat 1.423 places per un import total de 16.700 € (fins al mes d'abril). El primer trimestre de 2016, la FAC ha concedit 55 places a 6 ateneus.

Les entitats federades que vulguin acollir-se al programa "Tots hi tenim lloc!", han d'omplir l'informe que trobaran en aquest enllaç. El termini per enviar les sol·licituds per becar places és: pel segon trimestre (d'abril a jun), fins al 10 de juliol; pel tercer trimestre (de setembre a desembre), fins al 10 de desembre. I per a becar els casals d'estiu, ja estan obertes les places fins al 15 de juny.

També es poden acollir al programa de beques, persones en risc d’exclusió social que no són sòcies d'entitats federades, però que volen entrar a algun ateneu per a realitzar activitats. L'entitat només hauria de comunicar-ho a la Federació i complir amb uns requisits que podeu consultar en aquest enllaç

Afegeix un comentari nou