Els versos d’Antònia Vicens al Dia Mundial de la Poesia
Comparteix
Un blog recollirà les aportacions poètiques de persones vinculades al CPNL i les activitats didàctiques que l'alumnat dels centres de normalització lingüística han treballat a classe.
Aprofitant la convocatòria de més de 250 actes feta per la Institució de les Lletres Catalanes, s'hi afegeixen prop de 40 actes arreu del territori programats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) al voltant del 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per setè any, el CPNL organitza diverses activitats per destacar aquesta disciplina. La poetessa mallorquina Antònia Vicens ha estat l’escollida enguany per la ILC. Vicens ha escrit el poema “La poesia” expressament per a la diada. Aquest serà el poema que es llegirà a les aules dels cursos del CPNL; a més de diversos recitals de poesia, alguns musicats, lectures del poema de l'any i altres poemes en diverses llengües, exposicions de poemes en llengües diverses, itineraris poètics, presentacions de llibres, publicació de poemes a les pàgines web dels CNL, aparadors poètics amb els poemes de l'alumnat, publicació a les xarxes socials de difusió, etc.
A més, el blog “Emociona't amb la poesia!“ recollirà les aportacions poètiques de persones vinculades al CPNL i les activitats didàctiques que l'alumnat dels centres de normalització lingüística han treballat a classe.
A l'acte central de celebració, organitzat per la ILC- i que es farà el dia 21 de març al centre Arts Sant Mònica de Barcelona-, diverses persones llegiran el poema La poesia en diverses llengües. El CPNL també hi participarà, amb la intervenció d'una parella lingüística del Voluntariat per la llengua i un alumne dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià que recitaran el poema de Vicens en la seva llengua materna.
Qui és Antònia Vicens?
L’escriptora mallorquina Antònia Vicens i Picornell (Santanyí, 1941) va rebre un premi a Cantonigròs l’any 1965 pel seu primer llibre, el recull de relats “Banc de fusta”. Dos any més tard, la seva segona novel·la, “39º a l'ombra” va aconseguir el Premi Sant Jordi de novel·la. El 1977 va entrar a formar part de la junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) com a vicepresidenta per les Illes Balears. Distingida amb altres premis literaris, un reconeixement global a la seva carrera li va arribar amb la Creu de Sant Jordi el 1999, la medalla Ramon Llull el 2004 (la va refusar en protesta per la política lingüística del Govern Balear) i el Premi Nacional de Cultura el 2016. Els seus llibres han estat traduïts a l'alemany i al castellà.
Afegeix un nou comentari