Festarium, l’app que connecta les colles

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Festarium vol ser l'origen de les festes de cultura popular. Font: Festarium
Festarium vol ser l'origen de les festes de cultura popular. Font: Festarium
Ja té 61 colles inscrites. Font: Festarium
Ja té 61 colles inscrites. Font: Festarium
A través de Festarium es poden organitzar intercanvis entre colles Font: Festarium
A través de Festarium es poden organitzar intercanvis entre colles Font: Festarium

Festarium, l’app que connecta les colles

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Una nova aplicació mòbil permet buscar colles de cultura popular, per organitzar trobades i esdeveniments.

El món de les aplicacions mòbils ja està al servei de les colles, associacions i entitats culturals. Festarium és una nova app que neix amb l’objectiu de ser el punt de trobada entre les entitats de cultura popular. A través d’aquesta eina, les colles poden contactar entre si i organitzar trobades i actes arreu del territori.

“Festarium vol ajudar a promoure la cultura que tan arrelada està a Catalunya, a ser un punt de trobada on qualsevol colla pugui trobar allò que necessita, a ser l’eina que fa més fàcil la gestió de l’associació”, descriuen a la seva pàgina web.

El Javi Martínez, desenvolupador d’aquesta aplicació, explica que la idea va sorgir el dia que a la seva colla havien de començar a gestionar els intercanvis de l’any. Això implicava un gran volum de feina a les xarxes socials i aleshores se’ls hi va acudir fer una app per unificar tots els canals de comunicació entre entitats, principalment de bestiari i diables.

“Com a colla, es pot entrar i crear els actes que estan planificats durant aquest any. Llavors les altres agrupacions poden sol·licitar un intercanvi amb els seus esdeveniments”, indica el Javi sobre el funcionament d’aquesta eina.

En menys d’un mes, l’app ja té 61 colles registrades i 10 actes planejats al seu calendari. On ha tingut més bona rebuda fins ara és a les Illes Balears: “les colles de seguida van anar a registrar-se”. Sorprenentment, també hi ha un grup d’Alacant. A Catalunya, en canvi, l’acceptació està sent més lenta, però com es tracta d’un projecte personal, al seu creador ja li va bé que “avanci lentament”.

L'origen de Festarium

En el procés de creació d’aquest espai, el Javi va “formar un grup de persones de tot Catalunya” per fer les proves i comentar-les a través de WhatsApp. I amb ells també va fer una pluja d’idees per pensar el nom. “Un dia vaig veure una paraula que acabava en ‘-arium’ i que significava els orígens d’alguna cosa”, explica. I afegeix que “al final Festarium simbolitza que les entitats són l'origen de totes les nostres festes”.

L’aplicació es va llançar el 15 de febrer i de moment només està disponible per a dispositius Android. Actualment està treballant en la versió d’iOS, la qual necessita més temps: “amb Apple tot costa més, tenen uns protocols de seguretat més estrictes”.

Afegeix un comentari nou