Festes majors

Seguici Popular per Santa Tecla

news-iconNotícia > Cultural

3 anècdotes que et sorprendran de les Festes de Santa Tecla

Les Festes de Santa Tecla, patrona de la ciutat de Tarragona, són conegudes per tothom. És per això que des de Xarxanet et descobrim tres anècdotes inèdites

L'enginyer brasileny ha canviat de barri però continua com a patró

news-iconNotícia > Internacional

Renato Sousa: “Vaig entendre que la festa major de Gràcia va de connectar amb els veïns”

Quan el Renato Sousa es va instal·lar a Gràcia feia més de cinquanta anys que el carrer Perill no estava dins del circuit de carrers guarnits de les Festes de Gràcia. Ell és el migrant brasiler que va aconseguir canviar-ho.

Lectura del manifest de l'OCH al Brunch-in the Park Barcelona

news-iconNotícia > Comunitari

L'Observatori Contra l'Homofòbia reivindica unes festes sense LGTBIfòbia

L'OCH aposta per construir un itinerari festiu que fomenti la complicitat i elimini l’odi i la discriminació. Ha llançat el manifest "Espais amables, Festes sense homofòbia".

Bicentenari Festa Major de Gràcia

news-iconNotícia > Cultural

Festes Majors que no et pots perdre a l’agost

Les cercaviles, els concerts i les activitats al carrer formen part del paisatge català durant l’agost. El comú denominador d’algunes d’aquestes festes, a més és que, cada vegada més, apliquen l'acció lliure de sexisme.

news-iconOpinió

Visca la Festa Major!

Alegria! Que és Festa Major! Arriba l'estiu i com marca la tradició, toca celebrar la Festa Major. Som-hi tots i totes, no perdem ni un minut, agafem la bèstia grossa i a la plaça a ballar!

Per unes festes populars sense sexisme

news-iconNotícia > Comunitari

Per unes festes sense sexisme!

Cada cop més municipis compten amb protocols per prevenir les agressions sexistes als espais de festa. El moviment feminista porta anys reivindicant aquestes mesures i afegeix que per a unes festes feministes cal abordar també altres temes.

Festa major sostenible a Santa Perpetua

news-iconNotícia > Ambiental

4 elements a tenir en compte per fer les festes majors més sostenibles

Són un moment de l'any per reunir-se i fer festa, que ens convida a treure el millor de cadascú en nom de l'alegria i en germanor. Voler ser millor amb els altres també significa organitzar la festa major més sostenible.

Cartell del concurs

news-iconNotícia > Comunitari

Participa al III Concurs de Festes Majors del Baix Empordà!

Per participar en aquesta convocatòria s'han de presentar fotografies de qualsevol de les festes majors o Nits Joves dels municipis de la comarca, reflectint què es considera com a festa.

news-iconOpinió

La Festa Major, una bona eina per fer créixer la comunitat des de les entitats

La festa popular és aquella que neix del poble i per al poble. Un dels seus màxims exponents són les festes majors, és a dir, la festa més important de cada barri, poble, vila o ciutat.

Festes Sant Pere Reus.

news-iconNotícia > Comunitari

Les festes majors d'estiu més associatives de Tarragona

Et mostrem un recull de les més destacades sense desmerèixer la resta, ja que cada població té la seva pròpia gran celebració anual com a punt de trobada de la comunitat i en la qual es posen de manifest els seus trets identitaris.

Aquelarre de Cervera.

news-iconNotícia > Cultural

Les festes majors d'estiu més associatives de Lleida

A continuació us oferim un recull amb les Festes Majors que tindran lloc a les comarques de ponent durant aquest estiu i que més moviment associatiu mobilitzen.

Festa Major de Poble Sec

news-iconNotícia > Cultural

Un estiu ple de Festa Major!

Aquest mes de juliol, no us perdeu la gresca d’algunes de les festes majors que us recomanem.

Festes de Gràcia (imatge: flickr, Anna Fuster)

news-iconNotícia > Ambiental

Com fer més sostenibles les festes?

Arriba l’estiu, i amb ell les festes majors. Una bona oportunitat per organitzar actes festius amb el mínim d'impacte ambiental possible i per assajar i promoure bones pràctiques en sostenibilitat.

Imatge dels Diables de Cervera

news-iconNotícia > Cultural

10 festes majors per gaudir al màxim d'aquest d’estiu!

Les festes de Sant Joan i Sant Pere han acabat, però les celebracions populars no s’aturen a Catalunya. A continuació, us presentem deu festes majors tradicionals que no us podeu perdre aquest estiu.

news-iconNotícia > Ambiental

Celebrar el Nadal també amb el medi ambient

Arriben les festes i amb elles tot un seguit de consells per celebrar aquestes festes minimitzant el nostre impacte ambiental. Hi ha coses que es poden fer que són senzilles...

Campanar de Sant Joan de Valls

news-iconNotícia > Cultural

Valls recupera la música als campanars

Amb motiu de la Festa Major de Valls, els campanars de Sant Joan, Sant Antoni i del Carme oferiran, el dia 22 de juny a partir de les 12:30h, prop d’una hora de música instrumental de ministrers. Es tracta de la primera ciutat de Catalunya que recupera aquesta tradició històrica.

La nova àliga de Cervera (Foto: @puigGordi)

news-iconNotícia > Cultural

La nova àliga de Cervera, eix central de les seves festes

La celebració de la Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera tindrà enguany un protagonista d’excepció. La nova Àliga de la capital de la Segarra serà l’eix central de totes les activitats encabides en la programació d’aquestes festes fins el proper 10 de febrer.

news-iconOpinió

Del poble i pel poble

Per tots és coneguda i ben sabuda la dita que diu que "si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit". En un context de crisi com el que estem vivint la cultura popular s’ha tornat cada vegada més necessària.

Festes majors de barri

news-iconNotícia > Cultural

Debat al voltant del paper de les festes majors de barri

Organitzat per Sants 3 Ràdio i FAECH (Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs), el dimecers dia 5 d’octubre a les 19h es celebrarà un debat al voltant del paper de les festes majors de barri de Barcelona.

news-iconNotícia > General

Una festa major retallada

"Una festa major retallada" és el títol del nou post al bloc de Bernat Ferrer, una crida a la participació en les festes majors. L'autor creu que s'ha de viure "la festa major amb tanta o més intensitat que la de l’any passat, retallades al marge". Quina és la recepta? La implicació amb les entitats i associacions que fan possible la festa o l'organització de nous actes i activitats complementàries al programa oficial.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org.

news-iconOpinió

Una festa major retallada

La implicació de la ciutadania és clau per a la cultura popular.

news-iconNotícia > Comunitari

El toc de campanes de l'escoltisme i el guiatge a Reus

Els agrupaments escoltes i guies Mare de Déu Misericòrdia i Mare de Déu del Montsant – Verge del Cim de Reus, un any més, recuperen el tradicional toc de campanes des del campanar de Reus.

news-iconNotícia > Comunitari

Centenari i Festa Major al Centre Moral i Cultural del Poblenou

Del 10 al 19 de setembre el Centre Moral i Cultural del Poblenou celebrarà el seu centenari sortint al carrer amb concerts, teatre, cinema, exposicions, trobades, sopar de festa major...

news-iconNotícia > Comunitari

Es prepara la 3a Nit Jove de Caldes d'Estrac

Els joves de Caldes d'Estrac programen pel 4 de setembre la 3a Nit Jove amb diversos concerts, dins de les festes majors de la mateixa localitat.