"The Guardian" crea un mapa col·laboratiu de les retallades culturals

  • Mapa col·laboratiu de retallades en cultura als països europeus

    Mapa col·laboratiu de retallades en cultura als països europeus

Si coneixes teatres, universitats, òperes, beques, museus o d'altres institucions culturals que hagin patit reduccions en el seu pressupost els pots afegir al mapa que ha creat el diari britànic "The Guardian". Aquesta iniciativa col·laborativa situa geogràficament les retallades en cultura als països europeus, a partir d'una enquesta als lectors.

El mapa de les retallades culturals creat per "The Guardian" s'ha anat omplint de petits punts de colors que indiquen una reducció en el pressupost d'una institució cultural.

El país més afectat és l'Estat espanyol, sent Catalunya, Madrid, Andalusia i València les comunitats autònomes més afectades. Itàlia i Portugal han estat també força afectats, sobretot, en els casos de teatres i museus.

Països amb una economia més sòlida com poden ser Holanda o Bèlgica també han patit alguns ajustos. A França, en canvi, s'han notificat molt pocs casos.

Aquesta iniciativa vol recopilar totes les retallades culturals que s'estiguin produint a Europa i per a això necessita de la col·laboració de tothom. Si coneixes algun cas, pots afegir-lo al mapa emplenant aquesta enquesta.

Afegeix un comentari nou