La festa dels Tres Tombs 2018 comptarà amb un decàleg orientatiu

Federació Ateneus de Catalunya
 Font:
Els Tres Tombs se celebraran a 80 municipis catalans.
Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Font: Vilanova.cat
Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, serà la pregonera del 2018.

La festa dels Tres Tombs 2018 comptarà amb un decàleg orientatiu

Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La temporada 2018 dels Tres Tombs s'activarà l'11 de gener a La Bisbal del Penedès.

Una vuitantena de municipis catalans celebraran la tradicional festa dels Tres Tombs al llarg del 2018. La cita, d'arrels agràries i mantinguda viva al costumari català gràcies a la tasca d'associacions locals i de la Federació Catalana dels Tres Tombs, fa protagonista als animals i la tasca pagesa. Entorn al seu patró, Sant Antoni Abat, el certamen és similar a les poblacions d'acollida: una jornada de desfilades al carrer de carros, carruatges, cavalls i ases, però també algunes mascotes que són beneïdes.

La Bisbal del Penedès serà la Capital dels Tres Tombs 2018, és a dir que serà el municipi que acollirà l'inici i cloenda del calendari de celebració d'aquesta tradició pagesa catalana. L'amfitriona donarà el tret de sortida amb el pregó inaugural l'11 de gener, a les 20:00h, al Centre Municipal de Cultura, enguany a càrrec de l’alcadessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

La cita més important al calendari de trobades de carruatges i bestiar arreu de municipis catalans arribarà el 6 de maig, a La Bisbal del Penedès, amb la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs. En aquest marc es presentarà el Decàleg dels Tres Tombs, un document redactat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, elaborat durant dos anys per les colles que en formen part. El Decàleg serà un manual orientatiu per a totes aquelles colles i persones que desitgin participar de les diades recreant el context original que evoca la festa: traginers, boters, basters, adobers i altres oficis presents a la Catalunya rural abans que apareguessin els vehicles motoritzats.

Afegeix un comentari nou